Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Redaktionsbloggen

Voltarenknarkaren

Hur farligt är det egentligen att äta Voltaren och träna samtidigt?
Hur farligt är det egentligen att äta Voltaren och träna samtidigt?

Jag har lyckats dra på mig en inflammation precis under knät. Jag misstänker att det är IT-bandets nedre fäste som spökar. Smärtan sitter lite för lågt för att vara löparknä, men på de bilder av knät som jag tittat på så verkar det inte kunna vara så mycket annat än just IT-bandets fäste som finns där. Så nu blir det stretching och foamrollermassage några dagar för att förhoppningsvis bli av med problemet. För att dämpa den här typen av inflammationer brukar jag även ta några Voltaren-tabletter som jag tycker ger väldigt bra effekt på att dämpa just inflammationer i muskler (träningsvärk), leder och senfästen. Tyvärr var mina tabletter slut, så på vägen hem från kontoret svängde jag inom Apoteket. Iklädd mina pendlarkläder, det vill säga bibs, tight vindjacka, hjälm och orangefärgade glasögon travar jag in i butiken, plockar självsäkert upp det vitorangea paketet och går bort till kassan.

Där möts jag av en dam som verkligen går in för sitt jobb att informera om riskerna med de produkter som de säljer. Det är inte långt borta att jag inte får köpa mitt paket med de små effektiva tabletterna. Hon inleder med att konstatera att “Du kör för hårt, det är därför du behöver de här!”. Det följs upp med en lång utläggning om hur skadligt det är för mitt hjärta att käka smärtstillande och träna samtidigt och jag får lova att endast promenera och ta djupa andetag i den friska luften så länge jag använder innehållet i min lilla ask.

Nu tillhör jag inte längre de som käkar smärtstillande för att kunna träna (det har dock funnits tillfällen då detta har hänt), men att cykla 10 km till jobbet, trots att jag inlett dagen med en Voltaren tror jag inte kommer att ta död på mig den här gången heller. Men det väckte helt klart en tanke i mitt huvud om hur farligt det egentligen är att knapra smärtstillande och anstränga sig samtidigt. Ska man tro många av de elitidrottare som man hört (och gjort) intervjuer med så känns det som mer regel än undantag att det är så det fungerar på toppnivå…

Annons

Jag får nog försöka hitta någon expert på området (dock inte min apotekstant) och prata lite mer om det här. Förhoppningsvis utmynnar det kanske i en artikel i ett kommande nummer.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.