Svenska Cycling Plus
Annons
Annons

Halloj

Då ska ni få en kort sammanfattning av dag två och tre här nere i från.

Dag två kördes i söndags och det märktes att det var helg då många spanjorer var ute och cyklade,  kul med mycket cyklister ute och alltid finns det någon man kan köra med. Blev rundan upp till San bartolome via fataga och där kom jag ikapp ett helt hyde av cyklister från Norge och cykelklubben Rye,  mycket material i den klungan men ingen hade johaugs läppbalsam så jag ställde lite skåp i backen med en Spanjor som jag körde ihop med hela vägen upp.  Han vek av mot Ayacata och jag mot Santa Lucia för att ta mig hemåt.  Nedförsbackarna är fina ner till Doctoral och med en skivbromsräser är det liksom helt outstanding och du kan verkligen ligga på in i böjarna…  Plattkörning längst kusten garanterar till 99% säkert medvind och det gick att hålla 50 km/h utan problem 🙂  hemma igen dock lite snabbare än mina planerade 3Tim.

Idag Tisdag väntade längsta och sista rundan,  körde kustvägen bort till Puerto de Mogan och vidare upp till Mogan och Tauropass “serenety Climb”  som den heter på Strava.  Hade ett Pb på 37:07 från senast jag var här (2013) och planen var att slå den tiden,  kändes ok i benen trots att jag kört på relativt hårt ända från start och enligt live segmentet höll jag samma tempo i början av klättringen och nötte på utan att gå på rött eller över tröskel (180) drog i mig sista biten av energibaren från NUTREND och matade på.  Efter dryga halva klättringen var jag före min tid med dryga 2 minuter och det tickade på åt rätt håll,  väl uppe vid korsningen så var jag 3 minuter före och kände mig tillfreds.. Vek av ner mot Soria och ser en skylt “förbjudet för cyklar” möter ett par som kört uppför och bestämmer mig för att köra ner (läste på GT’s blogg att han valde köra upp istället för ner och nu förstår jag)  det var ingen vacker syn med massor av potthål och löst grus på vägen gjorde det liten tricky men med skivbromsar och 28mm däck var det ändå ok.  Det var bara första biten ner som var riktigt dålig sen blev det bättre och bättre.  Tryckte på lite lätt hela vägen ner till kusten och fick dra en Gel innan maspalomas för att kunna ligga på hela vägen till hotellet.  Lagom mör men nöjd med 99km på klockan (ja jag vet att jag skulle kört till 100km)  men när familjen väntar känns det onödigt..

Annons

Nu är det färdig.cyklat den här gången och på Torsdag bär det av hemåt igen..

/ Hörs

DSC_1845 DSC_1844Screenshot_20170131-220619 Screenshot_20170131-220547

Mikael Kippilä
Jag är en cykeltokig småbarnsförälder med ett gediget teknikintresse. Följ mig på resan genom livet på en cykelsadel, inga vägar är för krokiga eller för branta för att besegras. Ett ständigt pussel i vardagen att få ihop det med träning och familj satsar jag mot nya mål på Mountainbike och Cykelcross. Helt enkelt min passion för cyklingen. Häng med!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.