Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Cykeltjej

3 h spinning!

Så var det dags för den här säsongens sista långspin på Form i Knivsta.

Jag har turen att träna på ett gym där det finns ett stort cykelintresse bland både anställda och kunder. Därför är det inga konstigheter att ett 30-tal personer samlas i en trång, varm och svettluktande lokal en söndag morgon för att köra ett tre timmars stenhårt spinningpass. Att vårsolen skiner för fullt och det egentligen är en perfekt dag att sitta lutad mot en vägg med en glass i handen är det ingen som verkar ha en tanke på. Dessutom smakar ju fikat alltid tusen gånger bättre efter ett hårt träningspass.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Innan passet drog igång – när jag fortfarande var pigg och fräsch…

Passet leds av tre superduktiga cykeltjejer – Christine, Mia och Anna. Tillsammans kallar dom sig Po3. Om ni blir nyfikna på vad det betyder och vill läsa mer om vad det här gänget hittar på så kan ni kolla in deras facebooksida!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Christine, Mia & Anna redo för start!

Dagens pass var nog det tuffaste hittills. Christine inledde med flera tuffa 4 minuters klättringar som avslutades med en lång spurt. Därefter tog Mia över och körde en stenhård distanstrappa med intervaller från 30 sekunder upp till 4 minuter. Efter det tyckte mina ben att det hade varit alldeles perfekt att kliva av cykeln, ta en dusch och gå och lägga sig på soffan.Som tur var kom Kasper in efter varje timme med lite välbehövlig energipåfyllning!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Mia hugger in på en energibar. Notera Christines mycket avundsjuka blick!

Efter en liten paus med påfyllning av vattenflaskor var det bara att bita ihop och fortsätta trampa trots att benen protesterade. Anna tog över ledarcykeln och lyckades få oss att pressa ur de sista krafterna med ett grymt pass som avslutades med 8 st 1-minutersintervaller med maxpuls.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Efter tre timmars spinning – genomsvettig, totalt slutkörd och inte ett dugg fräsch längre… Men lycklig!

Vi körde passet med pulsband och Polar Flow-systemet där man kan se sin puls, pulszon, procent av maxpuls samt förbrukade kalorier på en storbildsskärm under hela passet. Det är verkligen kul att köra med pulssystemet tycker jag. Här kan ni se precis i slutet av passet, vi har cyklat i 2.59.47 h och jag har enligt Polar gjort av med 2000 kcal. Gissa om det smakade gott med kaffe & kaka efteråt?!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Annons
Caisa Sindt
Välkomna till Cykeltjej! Jag som skriver här heter Caisa, en 30-årig småländska som numera är bosatt på landet utanför Uppsala där jag pluggar till sjuksköterska. Upptäckte tjusningen med cykling för några år sedan när jag, som så många andra fick idén att trampa dom där 30 milen runt den där sjön... Trots fyra plusgrader och ösregn i 13 timmar så fastnade jag för cykling och sedan dess har jag spenderat en hel del tid på cykelsadeln både i skogen och längs landsvägarna. Jag cyklar först och främst av den enkla anledningen att det är så fantastiskt roligt - kombinationen av naturupplevelser och att träffa massa trevliga människor kryddat med lite mjölksyra och adrenalin är ganska svårslagen! Förutom allt från fikarundor till långlopp så skriver jag om diverse andra roliga grejer jag hittar på. Då och då händer det också att jag arrangerar gruppcykelrundor och annat kul, häng på nån gång vet jag!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.