Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Cykeltjej

Återhämtningsvecka och stigcykling i Smålandsskogarna

Den senaste tidens frånvaro av blogginlägg beror på att jag har jobbat i stort sett dygnet runt som projektledare för UNT Bike Weekend i Uppsala senaste veckan. Både vi i organisationen och alla cyklister fick en utmanande helg när vädret slog om från härlig sommarvärme till stark blåst och 6-8 plusgrader precis innan helgen. Men lite vind och kyla var minsann inget som stoppade cyklisterna. De flesta hade till och med ett leende på läpparna när de kämpade sig upp för slottsbacken efter lördagens 30, 85 eller 167 km landsvägscykling och söndagens 28 eller 51 km MTB. Hatten av för er! Vi hoppas att ni kommer tillbaka nästa år och att vi då kan bjuda på 20 grader varmt och sol!

Efter en vecka med runt 100 timmars jobb var det perfekt att åka ner till mina föräldrar i Småland för en veckas vila och återhämtning. Riktigt välbehövligt, inte minst för mina fötter som inte såg speciellt vackra ut efter att jag knallat runt X antal mil  i samma skor från tidig morgon till sen kväll under en hel vecka. Förutom att få sova ut ordentligt så längtade jag riktigt mycket efter att få lite tid att cykla själv och inte bara se alla andra göra det, och igår var det äntligen dags!

Jag fick chansen att hänga med PepUp på det första tillfället av tre i deras MTB-kurs. Jag och två andra tjejer fick njuta av grym stigcykling på torra, fina stigar under proffsig coaching av Tony. Temat för kvällen var fart och vi fick träna på kurvtagning och att få till ett bra flow i cyklingen. Lärorikt och framförallt riktigt roligt! Att det var en helt fantastiskt vacker försommarkväll där solen strålade ner mellan tallarna på det knallgröna blåbärsriset gjorde ju inte saken sämre.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Annons

Stort tack till Tony, Ulrika och Amanda för att jag fick cykla med er!

 

Caisa Sindt
Välkomna till Cykeltjej! Jag som skriver här heter Caisa, en 30-årig småländska som numera är bosatt på landet utanför Uppsala där jag pluggar till sjuksköterska. Upptäckte tjusningen med cykling för några år sedan när jag, som så många andra fick idén att trampa dom där 30 milen runt den där sjön... Trots fyra plusgrader och ösregn i 13 timmar så fastnade jag för cykling och sedan dess har jag spenderat en hel del tid på cykelsadeln både i skogen och längs landsvägarna. Jag cyklar först och främst av den enkla anledningen att det är så fantastiskt roligt - kombinationen av naturupplevelser och att träffa massa trevliga människor kryddat med lite mjölksyra och adrenalin är ganska svårslagen! Förutom allt från fikarundor till långlopp så skriver jag om diverse andra roliga grejer jag hittar på. Då och då händer det också att jag arrangerar gruppcykelrundor och annat kul, häng på nån gång vet jag!

2 kommentarer

  1. Åh vilka fina bilder!!! Tack själv för att du kom och spred glädje omkring dig.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.