Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Cykeltjej

Blåsig måndagscykling med Cykelstället

Ännu en cykelbutik i Uppsala har nu inlett gruppcyklingssäsongen. Idag var det premiär för Cykelställets måndagsturer. Vi var ett ganska stort gäng som samlades på Cykelställets innergård i centrala Uppsala. Det som var riktigt kul var att det var ett stort gäng med tjejer som dök upp! Verkligen roligt att det blir fler & fler tjejer inom cykelsporten!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Annons

Jag hade lurats av det klassiska april-vädret som bjöd på riktigt varmt och soligt runt lunch men nu slagit om till bara 6-7 grader och rejält blåsigt, och insåg att jag nog hade gjort ett misstag när jag inte tog med mig någon vindjacka. Men kolla in killarna i förgrunden på bilden ovanför, japp, ni ser rätt! Där stod vi hela gänget och huttrade och så rullar dom här två hårdingarna in i kortbyxor!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAJag och Raymond från Cykelstället skulle ta hand om de som var lite ovana vid klungkörning och andra som ville hänga på en runda i lagom lugnt tempo. Vi blev en hyfsat stor grupp som rullade iväg i motvinden. Nästan bara tjejer faktiskt, himla kul som omväxling tycker jag som ofta cyklar som ensam tjej. Till exempel här på Mallorca när jag och 21 manliga cyklister  tog en tur till Magaluf! Haha!

Idag blev det dock ingen skön tur till någon varm strand utan istället fick gänget kämpa på ordentligt i både motvind och sidvind. Inte de lättaste förhållandena för att lära sig köra i klunga men efter en stund så började det flyta på riktigt bra med fina växlingar och jämnare tempo. Det ÄR svårt och kanske till och med lite läskigt att köra i grupp i början men bara efter ett fåtal gånger börjar de flesta känna sig betydligt mer trygga, och då kan man istället njuta av farten och hur lätt det går att cykla när man hjälps åt i klungan!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAJag hoppas alla som var med är nöjda med dagens runda. Hoppas vi ses snart igen ute på vägarna!
För er som är sugna på att köra gruppcykling i Uppsala så är det bara att dyka upp på måndagar kl 18 hos Cykelstället på Svartbäcksgatan eller på torsdagar kl 18 på Team Sportia i Boländerna.

Caisa Sindt
Välkomna till Cykeltjej! Jag som skriver här heter Caisa, en 30-årig småländska som numera är bosatt på landet utanför Uppsala där jag pluggar till sjuksköterska. Upptäckte tjusningen med cykling för några år sedan när jag, som så många andra fick idén att trampa dom där 30 milen runt den där sjön... Trots fyra plusgrader och ösregn i 13 timmar så fastnade jag för cykling och sedan dess har jag spenderat en hel del tid på cykelsadeln både i skogen och längs landsvägarna. Jag cyklar först och främst av den enkla anledningen att det är så fantastiskt roligt - kombinationen av naturupplevelser och att träffa massa trevliga människor kryddat med lite mjölksyra och adrenalin är ganska svårslagen! Förutom allt från fikarundor till långlopp så skriver jag om diverse andra roliga grejer jag hittar på. Då och då händer det också att jag arrangerar gruppcykelrundor och annat kul, häng på nån gång vet jag!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.