Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Cykeltjej

Body Geometry Fit

Jag har varit hos Claes på Cykelstället i Uppsala och gjort en Body Geometry Fit på min nya cykel.

Vad är en Body Geometry Fit? Ni kanske har hört talas om “Bike fit” tidigare. Body Geometry Fit är Specialized´s variant av en bike fit. Det hela går ut på att få cykeln så anpassad som möjligt till din egen kropp, för att du ska sitta bekvämt, undvika skador och få ut så mycket kraft som möjligt när du trampar.

Hur går det till då? Jo kortfattat kan man säga att jag fick böja mej hit och dit medan Claes mätte olika vinklar och kollade rörligheten. Sen fick jag hoppa upp på cykeln och trampa, och så gjorde Claes justeringar av sadeln, styret, pedalerna mm. Över två timmar höll vi på!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAJag fick också en ny sadel, Specialized nya damsadel Myth. Det känns som en sadel som kan passa mig, jag gillar att den inte är sådär stenhård som många sadlar brukar vara.
Att hitta en sadel som passar kan vara jättesvårt, men det är verkligen värt det. Jag vet många som har problem med skavsår och smärta av sadeln men så behöver det inte vara!
Leta upp en cykelhandlare som kan hjälpa er att mäta ut bredden på sittbenen och som lånar ut sadlar som ni kan testa. Det räcker inte med att testa några minuter i affären utan man behöver ge sig ut och köra några mil för att känna hur det verkligen känns!

womens-myth-comp2Specialized Myth Comp

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

BG fit reportHar du gjort en bike fit?

Caisa Sindt
Välkomna till Cykeltjej! Jag som skriver här heter Caisa, en 30-årig småländska som numera är bosatt på landet utanför Uppsala där jag pluggar till sjuksköterska. Upptäckte tjusningen med cykling för några år sedan när jag, som så många andra fick idén att trampa dom där 30 milen runt den där sjön... Trots fyra plusgrader och ösregn i 13 timmar så fastnade jag för cykling och sedan dess har jag spenderat en hel del tid på cykelsadeln både i skogen och längs landsvägarna. Jag cyklar först och främst av den enkla anledningen att det är så fantastiskt roligt - kombinationen av naturupplevelser och att träffa massa trevliga människor kryddat med lite mjölksyra och adrenalin är ganska svårslagen! Förutom allt från fikarundor till långlopp så skriver jag om diverse andra roliga grejer jag hittar på. Då och då händer det också att jag arrangerar gruppcykelrundor och annat kul, häng på nån gång vet jag!

2 kommentarer

  1. Jag har också varit hos Claes och Lotten i år. Har bara tagit en kortare sväng på cykeln men känner redan skillnad. Har mixtrat själv tidigare och det är skönt att få ordentlig hjälp. Tycker de är super duktiga och går igenom allt som du skrev från rörlighet, cykel och klossarna under skorna. Fick även råd om trampteknik. Kan varmt rekommendera dem till andra. Kommer även göra det här på framtida cyklar. Upplevelsen blir så mycket bättre när man sitter rätt.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.