Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Cykeltjej

Gävle Triathlon 2016

Förra veckan råkade jag komma över en startplats till sprintstafetten i Gävle Triathlon,  och självklart så kunde jag inte låta en sån chans passera. Triathlonstafett innebar i det här fallet att man är ett lag på tre personer där en simmar, en cyklar och en springer. Jag ville såklart helst köra cykelsträckan och som tur var fick jag med mig två supergrymma lagkamrater med Christine, som ligger i hårdträning för sin första Ironman, på simningen och Sanna, som är löpcoach, på löpningen. Ni hör ju vilket dream team!

Efter att ha snurrat runt halva stan för att försöka hitta en parkering nånstans där gatorna inte var avstängda lyckades vi både hämta ut nummerlappar, äta en god hotellfrukost och checka in min cykel i växlingsområdet innan det var dags för Christine att hoppa i vattnet. Gävle bjöd på härligt soligt väder men en hel del vind. Christine var som väntat snabb som en säl i vattnet och var snabbt uppe och lämnade över chipet till mig.

DSC_0004 DSC_0007 DSC_0006-1200x2133

Cykelbanan var riktigt teknisk med massor av 90 och 180-graders kurvor, järnvägsspår, en del dålig asfalt och dessutom rejäl motvind bitvis. Man tappade farten hela tiden av alla kurvor och alla igångdrag gjorde att mjölksyran började kännas efter bara första kilometrarna. Jag gjorde mitt bästa för att trampa på så gott det gick och framförallt försöka trycka på rejält de få sträckor där det var raksträcka och lite medvind, vilket kändes som max 10 % av banan! Efter tre varv på den knixiga cykelbanan hade jag klarat av mina 20 km med en snitthastighet på 33 km/h vilket jag ändå är nöjd med utefter förutsättningarna. Växlade över till Sanna som avslutade med en grymt stark löpning på 5 km och vi sprang in under målportalen tillsammans riktigt nöjda med vår laginsats.

Annons

DSC_0008

DSC_0011

Caisa Sindt
Välkomna till Cykeltjej! Jag som skriver här heter Caisa, en 30-årig småländska som numera är bosatt på landet utanför Uppsala där jag pluggar till sjuksköterska. Upptäckte tjusningen med cykling för några år sedan när jag, som så många andra fick idén att trampa dom där 30 milen runt den där sjön... Trots fyra plusgrader och ösregn i 13 timmar så fastnade jag för cykling och sedan dess har jag spenderat en hel del tid på cykelsadeln både i skogen och längs landsvägarna. Jag cyklar först och främst av den enkla anledningen att det är så fantastiskt roligt - kombinationen av naturupplevelser och att träffa massa trevliga människor kryddat med lite mjölksyra och adrenalin är ganska svårslagen! Förutom allt från fikarundor till långlopp så skriver jag om diverse andra roliga grejer jag hittar på. Då och då händer det också att jag arrangerar gruppcykelrundor och annat kul, häng på nån gång vet jag!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.