Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Cykeltjej

Grymma mekande tjejer på kurs!

Ikväll hade vi den andra mekarkursen för tjejer på Cykelstället i Uppsala. 18 glada och vetgiriga tjejer kom med sina racers, MTB & hybridcyklar för att få lära sig att fixa punka, justera växlar, cykelrengöring och mycket annat som är nyttigt att kunna. Precis som förra gången så var mitt ansvar mest att fixa gott fika och komma med glada tillrop medan superduktiga Lotten stod för mekarkunskaperna.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAEfter Lottens genomgång så fick alla meka med sina egna cyklar & verktyg. Det var full fart i butiken och jag blev så medryckt i allt skruvande att jag knappt hann ta några foton alls. Det är ju ganska kul att meka med cykeln när man börjar förstå hur allt funkar!

Deltagarna fick 15 % rabatt på alla tillbehör så många tog  chansen att handla lite skötselprodukter, verktyg och andra schyssta cykelprylar inför säsongen.

Det är verkligen roligt att det finns ett så stort intresse bland tjejer att lära sig att fixa med cykeln. Dels blir det ju mycket roligare att cykla när allt fungerar som det ska men framförallt slipper man ringa efter skjuts eller gå till cykelverkstaden så fort nått är på tok med cykeln.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Annons

Nu när vi har lärt oss att meka så är det verkligen dags att komma igång ordentligt med cyklingen! Det var många på kursen som var sugna på att komma ut både i skogen och på landsvägen. Förhoppningsvis blir det premiär för Cykelställets måndagscykling nästa vecka. Då är planen att jag ska vara där och köra en tjejgrupp för alla som vill hänga med! Hoppas ni hänger på! Det är landsvägscykling som gäller då men det kommer absolut bli MTB också framöver!

Caisa Sindt
Välkomna till Cykeltjej! Jag som skriver här heter Caisa, en 30-årig småländska som numera är bosatt på landet utanför Uppsala där jag pluggar till sjuksköterska. Upptäckte tjusningen med cykling för några år sedan när jag, som så många andra fick idén att trampa dom där 30 milen runt den där sjön... Trots fyra plusgrader och ösregn i 13 timmar så fastnade jag för cykling och sedan dess har jag spenderat en hel del tid på cykelsadeln både i skogen och längs landsvägarna. Jag cyklar först och främst av den enkla anledningen att det är så fantastiskt roligt - kombinationen av naturupplevelser och att träffa massa trevliga människor kryddat med lite mjölksyra och adrenalin är ganska svårslagen! Förutom allt från fikarundor till långlopp så skriver jag om diverse andra roliga grejer jag hittar på. Då och då händer det också att jag arrangerar gruppcykelrundor och annat kul, häng på nån gång vet jag!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.