Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Cykeltjej

Härlig MTB-cykling med ishalka och vårkänslor

Idag verkar det som att varenda cyklist har bestämt sig för att tiden är inne att lämna vintersäsongens trainerpass och spinningtimmar bakom sig och istället ta sig ut i skogen och på vägarna. Mitt facebookflöde har fullkomligt svämmat över av cykelglädje över grusfria asfaltssträckor och soliga skogsstigar, äntligen är våren här!

Ett säkert vårtecken med snödroppar i rabatten!
Ett säkert vårtecken med snödroppar i rabatten!

Självklart så ville jag också passa på att njuta av vårkänslor och värmande solstrålar. Jag , Mia och Helena begav oss ut mot skogsstigarna i Lunsen. Vi var medvetna om att det fanns en risk att det skulle ligga kvar en del is och snö i skogen, och det visade sig stämma. Vissa partier var rena isgatan så jag och Helena som körde med odubbade däck fick verkligen en utmaning med att hålla oss på hjulen medan Mia som har varit smart och investerat i dubbdäck kunde trampa på obehindrat. Ett par vurpor blev det för min del när hjulen slirade på isen, cykeln plötsligt försvann under mig och jag på ett ögonblick låg platt på marken, men vi brukar säga att det hör till att få ligga några gånger på varje mountainbikerunda så det var ju inte värre än vanligt! Här och där var stigarna å andra sidan helt torra och snöfria så då passade vi på att öka farten och njuta ordentligt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Paus vid mysiga Lunsentorpet
Paus vid mysiga Lunsentorpet

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Annons

Det var riktigt fint i skogen och det känns ju hur härligt som helst nu när vi har en hel cykelsäsong framför oss! Nu kör vi!

 

Caisa Sindt
Välkomna till Cykeltjej! Jag som skriver här heter Caisa, en 30-årig småländska som numera är bosatt på landet utanför Uppsala där jag pluggar till sjuksköterska. Upptäckte tjusningen med cykling för några år sedan när jag, som så många andra fick idén att trampa dom där 30 milen runt den där sjön... Trots fyra plusgrader och ösregn i 13 timmar så fastnade jag för cykling och sedan dess har jag spenderat en hel del tid på cykelsadeln både i skogen och längs landsvägarna. Jag cyklar först och främst av den enkla anledningen att det är så fantastiskt roligt - kombinationen av naturupplevelser och att träffa massa trevliga människor kryddat med lite mjölksyra och adrenalin är ganska svårslagen! Förutom allt från fikarundor till långlopp så skriver jag om diverse andra roliga grejer jag hittar på. Då och då händer det också att jag arrangerar gruppcykelrundor och annat kul, häng på nån gång vet jag!

1 kommentar

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.