Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Cykeltjej

Ride of Hope Europe etapp 2: Dresden – Cottbus

Imorse ringde väckarklockan strax före klockan 06.00 på hotellrummet i Dresden. Jag klev upp, en aning motvilligt ska jag erkänna, ur den mjuka sköna hotellsängen och klädde på mig cykelkläderna som jag lagt fram kvällen innan; kortbent, cykeltröja och solglasögon. Självklart smorde jag in mig ordentligt med solskyddsfaktor 30, det var ju dags för ännu en solig dag på cykeln med Ride of Hope team Uppsala.  Döm om min förvåning när jag drog undan gardinerna från fönstret och ser att det regnar ute. Inte så lite heller,  det öser ner. Ojdå. Men inte så mycket att göra,  ska vi komma hem till Sverige på söndag så är det bara att cykla oavsett väder. Fram med regnjacka, armvärmare och skoöverdrag och bara köra på.

Resten av teamet verkade laddade trots vädret och gårdagens tuffa 18-mils etapp. Lagom till det var dags för start upphörde regnet dessutom och vi rullade ut genom Dresden redo att ta oss an dagens 12,5 mil som skulle ta oss till Cottbus.

DSC_0388-1600x900

Under de första milen fick vi en rejäl regnskur på oss och etappen bjöd på några korta men branta uppförsbackar och en hel del kullerstensgator som blev lite hala av regnet. Men därefter klarnade det upp mer och mer och så småningom kunde vi njuta av torra vägar med perfekt asfalt, solsken och även idag mycket vackra omgivningar med knallgröna bokskogar, blommande solrosfält och fina små byar.


DSC_0414-1600x900

DSC_0417-1600x990

DSC_0415-1600x900

DSC_0404-1600x900

Annons

DSC_0411-1600x900

Två punkteringar och en vurpa i ett hål för Anna (som klarade sig undan med några små skrubbsår) var det enda vi råkade ut för under dagens etapp. Resten av vägen körde teamet på fantastiskt bra med klungkörning i snygga, raka led.

DSC_0421-1600x900

DSC_0397-1600x900

DSC_0393-1600x900

Under eftermiddagen har serviceteamet gjort ett hästjobb och tvättat och oljat alla våra cyklar så vi är redo för den tredje etappen imorgon,  då cyklar vi till Berlin!

DSC_0428-1200x2133

Tags : ride of hope
Caisa Sindt
Välkomna till Cykeltjej! Jag som skriver här heter Caisa, en 30-årig småländska som numera är bosatt på landet utanför Uppsala där jag pluggar till sjuksköterska. Upptäckte tjusningen med cykling för några år sedan när jag, som så många andra fick idén att trampa dom där 30 milen runt den där sjön... Trots fyra plusgrader och ösregn i 13 timmar så fastnade jag för cykling och sedan dess har jag spenderat en hel del tid på cykelsadeln både i skogen och längs landsvägarna. Jag cyklar först och främst av den enkla anledningen att det är så fantastiskt roligt - kombinationen av naturupplevelser och att träffa massa trevliga människor kryddat med lite mjölksyra och adrenalin är ganska svårslagen! Förutom allt från fikarundor till långlopp så skriver jag om diverse andra roliga grejer jag hittar på. Då och då händer det också att jag arrangerar gruppcykelrundor och annat kul, häng på nån gång vet jag!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.