Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Cykeltjej

Simcoaching av Team Snabbares Ulf Hausmann

Tidigt i morse packade jag ner min våtdräkt och satte jag mig i bilen och körde till Hellasgården i Stockholm. Jag hade ett presentkort från Team Snabbare att utnyttja, och vad kunde passa bättre än en privatlektion i simning nu när jag äntligen har påbörjat projektet att lära mig simma crawl? Ulf Hausmann är simcoach för Team Snabbare, tävlar i triathlon och simning och har tidigare simmat i tyska landslaget. Ett riktigt proffs alltså. Riktigt spännande att få ha honom som personlig simtränare i en hel timme!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ulf fastnade inte på bild men här är ett annat simproffs som också var på plats vid Hellasgården.
Ulf fastnade inte på bild men här är ett annat simproffs som också var på plats vid Hellasgården.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Annons

Det var en superhärlig sommarmorgon och Källtorpssjön glittrade inbjudande i solskenet. Med våtdräkten på var vattentemperaturen riktigt behaglig. Ulf stod på bryggan och tittade medan jag simmade fram och tillbaka, fram och tillbaka, fram och tillbaka – ja ni fattar. Många vändor blev det och Ulf stod hela tiden och granskade mitt plaskande med noggrann blick.

Jag fick göra en massa olika teknikövningar, vissa svårare att få till än andra, och fick många bra tips. Det kändes bättre och bättre och i slutet av passet så crawlade jag hela vägen ut runt en liten flotte och tillbaka utan att det kändes som att luften skulle ta slut halvvägs. Härlig känsla när man får till lite flyt. Tummen upp från Ulf som dessutom sa att jag hade “känsla för vattnet”. Har ni hört nått så fint – känsla för vattnet! Det här med simning kanske inte är så dumt ändå!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Caisa Sindt
Välkomna till Cykeltjej! Jag som skriver här heter Caisa, en 30-årig småländska som numera är bosatt på landet utanför Uppsala där jag pluggar till sjuksköterska. Upptäckte tjusningen med cykling för några år sedan när jag, som så många andra fick idén att trampa dom där 30 milen runt den där sjön... Trots fyra plusgrader och ösregn i 13 timmar så fastnade jag för cykling och sedan dess har jag spenderat en hel del tid på cykelsadeln både i skogen och längs landsvägarna. Jag cyklar först och främst av den enkla anledningen att det är så fantastiskt roligt - kombinationen av naturupplevelser och att träffa massa trevliga människor kryddat med lite mjölksyra och adrenalin är ganska svårslagen! Förutom allt från fikarundor till långlopp så skriver jag om diverse andra roliga grejer jag hittar på. Då och då händer det också att jag arrangerar gruppcykelrundor och annat kul, häng på nån gång vet jag!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.