Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Cykeltjej

Tämnaren runt med Ride of Hope team Uppsala

Idag åkte vi i Ride of Hope team Uppsala några mil norrut till Östervåla, en liten tätort på den uppländska landsbygden mest känd för sin tillverkning av stolar samt folkparken Skogsvallen där storheter som ABBA, Chuck Berry och Simon & Garfunkel har uppträtt en gång i tiden. Och så finns dessutom det årliga cykelloppet Tämnaren Runt som arrangeras av  den lokala idrottsföreningen. Vi i Ride of Hope team Uppsala utgjorde en ganska stor andel av startfältet som samlades till starten vid Östervåla sporthall. Vädret såg till vår stora glädje ganska lovande ut med lite sol som kikade fram mellan molnen. Prognosen varslade om en och annan lokal regnskur, men med tanke på att de senaste dagarna i Uppsala har varit som att befinna sig i en dusch mer eller mindre konstant så kändes några små skurar ganska överkomligt. Dessutom var det i stort sett vindstilla vilken är en sällsynt upplevelse runt Uppsalaslätten. Efter att vi iklätt oss de retroinspirerande och mycket klädsamma nummerlapparna med texten “Östervåla Skidor” så var vi redo att rulla ut på de första varvet av två på dagens totalt 110 km långa cykeltur.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Efter bara ett par mils rullande träffade vi på Jim från vårt serviceteam. Jim hade ordnat en alldeles egen depå i bakluckan på sin bil, vilket serviceteam vi har alltså! Vi stannade och kalasade en stund på bananer och nötter innan vi vinkade av Jim som lovade kaffe nästa gång vi kom förbi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Självklart blev det kaffe nästa varv. Jag blev extra glad av att få dricka kaffe i en så fin mugg med ambulanser, poliser och brandbilar och Rolf verkade också nöjd med sin söta prinsessmugg.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Annons

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cyklingen flöt på fint med bra klungkörning och ett tempo på dryga 30 km/h. Jag hade pigga ben och njöt av att vara ute och rulla med trevligt sällskap och på mysiga, nästan bilfria landsvägar. En ordentlig pulshöjning lyckades jag få till när jag inte kunde låta bli att stanna till i en av arrangörernas depåer där det serverades kanelbullar, vilket gjorde att jag fick jaga ikapp gruppen. Men bullarna var väldigt goda så det var det absolut värt!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Efter 11 mils trevlig cykling rullade vi gemensamt in under målportalen och bjöds på ostmackor och kaffe av funktionärerna och starköl av service-Jim! Riktigt roligt att vara ute och cykla idag! Tack till  Östervåla IF för ett trevligt motionslopp!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Caisa Sindt
Välkomna till Cykeltjej! Jag som skriver här heter Caisa, en 30-årig småländska som numera är bosatt på landet utanför Uppsala där jag pluggar till sjuksköterska. Upptäckte tjusningen med cykling för några år sedan när jag, som så många andra fick idén att trampa dom där 30 milen runt den där sjön... Trots fyra plusgrader och ösregn i 13 timmar så fastnade jag för cykling och sedan dess har jag spenderat en hel del tid på cykelsadeln både i skogen och längs landsvägarna. Jag cyklar först och främst av den enkla anledningen att det är så fantastiskt roligt - kombinationen av naturupplevelser och att träffa massa trevliga människor kryddat med lite mjölksyra och adrenalin är ganska svårslagen! Förutom allt från fikarundor till långlopp så skriver jag om diverse andra roliga grejer jag hittar på. Då och då händer det också att jag arrangerar gruppcykelrundor och annat kul, häng på nån gång vet jag!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.