Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Cykligare

Upp på hästen igen eller vart tog stigen vägen?

Sist jag skrev om riktig cykling, sådan som bedrivs i skog gick det inte så bra för historiens hjälte. Han föll av hästen och slog i knät. Den här gången gick det bra. Eller bra är att ta i – det gick för jävla långsamt men  det vurpades inte. Det var nog mest det som avsågs.

Men upp på sadeln kom jag och ut i skogen bar det. En fin höstdag även om solen retades genom att först titta fram när jag var hemma igen.

Stigen som försvann, vart lade jag den? Den var här sist….

Innan dess hann jag förutom att andas in massor av syre och dofta svamp även svära en rejäl ramsa. När jag var något hundratal meter från platsen där jag slog omkull sist så lade nämligen bakväxeln helt sonika av. I en liten backe visade det sig att det gick utmärkt att växla upp men inte ned igen. Därefter inte åt något håll all. Växelhandtaget fäste inte mot vajern. Det hängde där som en slapp varmkorv.  Jag tänkte “men det var då själva f-n att man inte skall få cykla”. Efter en stunds lirkande lossnade vajern och växlarna fungerade så småningom igen.

Svampkrock, höll på att knäcka gaffeln mot en fungi

Jag tror bestämt cykeln försökte säga mig något – Du cyklar för lite!!!  

Annons

“Point taken”, jag skall skärpa mig och mer frekvent trampa mig igenom tillvaron.

/ J – skogsmulle

Tags : höstmtb
John Wikström
Bloggen som lämnar spår såväl i skogen som på vägen och möjligen i själen. Jag är en entusiastisk cykelmotionär med smak för det mesta inom cykel. Humlan som inte kan cykla men gör det ändå. Huvudsakligen trampas stig och nöts asfalt i Småland. Detta kryddas med motionslopp med jämna mellanrum samt någon enstaka tävling. Även pendlings- och transportcykling bedrivs frekvent och det händer också att jag engagerar mig i trafikfrågor. Sen bjuds understundom på texter om övrig träning samt funderingar kring livet, universum och allting. Välkommen!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.