Svenska Cycling Plus
Annons
Annons

Det roligaste med träningen idag var bastun efteråt. Det var en sådan dag då verkligen inget fungerade. Eftersom vädret inte kändes särdeles inbjudande och det cyklades distans igår tänkte jag mig ett pass på gymmet som komplement. Så blev det också även om det bar emot. Sömnig och seg kände jag mig och redan innan tanken var färdigutvecklad kände jag mig trött. Några kilometers transportcykling senare var jag förvisso något piggare i huvudet men kroppen ville fortfarande inte. Det blev ännu mer påtagligt under uppvärmningen då svetten formligen droppade om mig efter ett par minuter. Det kändes inte rätt och det gjorde inte resten av passet heller. Oinspirerat och troligen inte så värst givande heller men det blev av. Det var väl det bästa som går att säga om det. En timma och en kvart plitas in i träningsdagboken.

Ungefär så här användbar kändes kroppen idag...
Ungefär så här användbar kändes kroppen idag…

Mer upplyftande var då den sista etappen i Critérium du Dauphiné som väntade inspelat på boxen när jag kom hem. Vilket race och vilken formidabel avslutning på ett häftigt lopp! Det gick inte att sitta still i TV-soffan. Kampen mellan favoriterna, Fuglesangs körning mot slutet som bar till seger och Ports heroiska nästanupphämtning. Först bjöd Girot på spänning och dramatik i mängder och nu den här veckan. Det får mig att se fram lite extra mycket mot årets Tour de France då flera av de stora namnen ser ut att vara i eller mycket nära god form. Dessutom ryktas det ju om att Eurosport i princip tänker sända allt, varenda liten minut av cykling. Det blir mumma för oss entusiaster det.

Hoppas nu kroppen känns mer samarbetsvillig imorgon inför stundande måndagstur. Den som lever får se.

/ J – söndagsseg

Annons

 

#cykligare #knivesandbikes #evaldssonpt

John Wikström
Bloggen som lämnar spår såväl i skogen som på vägen och möjligen i själen. Jag är en entusiastisk cykelmotionär med smak för det mesta inom cykel. Humlan som inte kan cykla men gör det ändå. Huvudsakligen trampas stig och nöts asfalt i Småland. Detta kryddas med motionslopp med jämna mellanrum samt någon enstaka tävling. Även pendlings- och transportcykling bedrivs frekvent och det händer också att jag engagerar mig i trafikfrågor. Sen bjuds understundom på texter om övrig träning samt funderingar kring livet, universum och allting. Välkommen!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.