Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Cykligare

DAGENS BILD – FÖR “CYKLISTFOODIES”

Jag vet inte om en bild verkligen säger mer än tusen ord. Men den kan i bättre stunder åtminstone bjuda på en schysst sammanfattning. Just den här bilden sammanfattar situationen i hemmet tämligen väl – cykling och mat!

En bild säger mer än….eh, många ord!

Jodå, bil finns i hushållet men den används så sällan att bromsarna har en tendens att rosta där den står. Förra månaden tankades det inte ens. Nu lyser dock en enveten lampa och påstår att det är dags att slösa lite pengar.

Någon varm anhängare av onödigt bilåkande är jag sannerligen inte. Men kanske motsatsen, “nödigt bilåkande“? Det finns de som inte är lika lyckligt lottade som jag nämligen. De som pendlar för att det inte går att lösa på annat vis till exempel. Jag har nära exempel på det i släkten. Men alltför många ägnar sig åt “skitnödigt bilåkande” i mitt tycke. De faller offer för den statusjakt två ton plåt försedd med rätt namn på huven innebär. Trots att avstånden som avverkas oftast är korta måste man tydligen ha en stor tung SUV för att ta sig fram. Försäljningssiffrorna talar sitt tydliga språk. Märkligt det där.

Annons

/ J – nästan billös 

John Wikström
Bloggen som lämnar spår såväl i skogen som på vägen och möjligen i själen. Jag är en entusiastisk cykelmotionär med smak för det mesta inom cykel. Humlan som inte kan cykla men gör det ändå. Huvudsakligen trampas stig och nöts asfalt i Småland. Detta kryddas med motionslopp med jämna mellanrum samt någon enstaka tävling. Även pendlings- och transportcykling bedrivs frekvent och det händer också att jag engagerar mig i trafikfrågor. Sen bjuds understundom på texter om övrig träning samt funderingar kring livet, universum och allting. Välkommen!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.