Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Cykligare

Det där med teknik

Händelser som involverar teknik blir sällan som man hoppas på. Något som blir smärtsamt uppenbart ibland när man hanterar datorer. Därför blir jag en smula misstänksam när ord som “bara” och “enkelt” förekommer i beskrivningar om hur något skall gå till. Det gjorde det exempelvis när man Googlade på “flytta från Blogger till WordPress” vilket är något jag gjort i och med “Cykligares” nya hemvist här på Svenska Cycling Plus.

Så här i efterhand kan jag meddela att det inte var något “bara” över det och att jag fortfarande inte fått ordning på torpet. Idén var att lägga upp ett arkiv av mina gamla texter som jag ville ha med mig i flytten och den proceduren skulle gå smidigt genom att exportera respektive importera en liten datafil. Jodå filen hamnade till slut där den skulle mycket tack vare idogt arbete av vår kära chefredaktör men därefter var cirkusen igång.

"Mountain Biking" Jag vill inte rulla en sten uppför ett berg, jag vill cykla uppför det
“Mountain Biking” Jag vill inte rulla en sten uppför ett berg, jag vill cykla uppför det

 

Det första som hände var att ALLT publicerades för ett tag. Nu har jag inga stora hemligheter som måste döljas för världen men halvfärdiga utkast, lösa uppslag, “kladdpapper” och liknande tror jag inte att ni kära läsare är särskilt intresserade av. Efter den lilla malören hamnade det mesta där det skulle förutom att publiceringsdatum och tider naturligtvis inte följer med i flytten utan måste ändras manuellt varpå jag måste gå igenom alla texter en gång till.

Sen kommer emellertid det stora abret. Layouten stämmer inte alls längre! Allt är lika rörigt som när man flyttade mellan olika ordbehandlingsprogram på nittiotalet. Stycken flyter in i varandra då de saknar radbrytningar och styckeindelning, bildtexter ligger i löptext och rubriker hamnar lite där de känner för. Detta beroende på att de gamla formateringarna uppenbarligen följer med liksom att bilderna låg kvar på Blogger.

Annons

De enda som återstår är att försöka “tvätta” några av texterna genom att göra om dem helt i WordPress. Problemet är att trots att jag lägger upp bilderna från min egen dator till WP och sen klipper in texterna så dröjer problemen kvar. Så därför ser några av texterna ut som de gör. Word Press anser nämligen att alla styckeindelningar skall bort. Det gör inte jag så på den punkten kommer vi inte överens för närvarande.

För att ytterligare addera sten till börda så har alla bilder fått för sig att de måste vara vänsterställda vilket kanske går att leva med. Den mest besvärliga detaljen är att många ändringar jag gör helt enkelt negligeras av programmet varpå arbetet jag utfört är ogjort igen. Ett rent Sisyfosarbete. Fjärde gången man går igenom en text börjar man tröttna kan jag säga.

Varefter jag orkar och förmår ämnar jag lägga upp fler texter och därmed efterhand utöka arkivet. Tanken var också att därmed införa ett inslag som jag kommer kalla för “RE-Cycling” där jag lägger upp något äldre inslag som jag av någon anledning finner värt att lyfta fram igen.

/ J – kämpar vidare, i snöstorm och motvind

John Wikström
Bloggen som lämnar spår såväl i skogen som på vägen och möjligen i själen. Jag är en entusiastisk cykelmotionär med smak för det mesta inom cykel. Humlan som inte kan cykla men gör det ändå. Huvudsakligen trampas stig och nöts asfalt i Småland. Detta kryddas med motionslopp med jämna mellanrum samt någon enstaka tävling. Även pendlings- och transportcykling bedrivs frekvent och det händer också att jag engagerar mig i trafikfrågor. Sen bjuds understundom på texter om övrig träning samt funderingar kring livet, universum och allting. Välkommen!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.