Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Cykligare

Död och pånyttfödelse

Jag önskar det gamla året allt ont. Att det dog, inte i frid utan i våndor. Av det kan ni förstå att jag endera är en ond man eller att det gamla året inte behandlade mig väl.

Fördelen med det kan lakoniskt konstateras: Det kan bara bli bättre!

Längtan
Längtan! Cykelglädje fångad på bild

 

Det första som skall bli bättre är cyklingen förstås. Det är inte alls svårt eftersom det i princip inte fanns någon under 2016.

Noll cyklande ledde också till svagt intresse för allt som finns i sfären kring cyklingen. Händelserna, miljöerna, prylarna och inte minst människorna –  cyklismens kärna. Lyckligheten i att frihjula i tillvaron. Något jag aldrig trodde att jag skulle skriva. Därav följde sporadiskt bloggande. Även det ämnar jag ändra på.

Annons

De två punkterna får forma ett nyårslöfte i det lilla som lyder:

  • Mer cykling
  • Mer bloggande 
Mitt cyklistjag fångat på bild av okänd fotograf
Mitt cyklistjag fångat på bild av okänd fotograf, troligen M Kemner

De små orden innehåller dock mer än vad som första anblick kan utläsas. Bakom dem gömmer sig välmående och ett bättre och lyckligare liv. För aldrig är jag så glad som när kroppen mår bra och benen vill färdas i oändlighetscirklar. Dit strävar jag nu och dit kroppen färdas tvingas själen att följa efter.

/ J – önskar död åt det som varit

PS. Jag är gammal nog att våga utfästa nyårslöften. Det finns en period när man inte gör det. Man vill vara obstinat eller möjligen frifräsare och ägnar sig inte åt dylika meningslösa traditioner. Det går över.  

John Wikström
Bloggen som lämnar spår såväl i skogen som på vägen och möjligen i själen. Jag är en entusiastisk cykelmotionär med smak för det mesta inom cykel. Humlan som inte kan cykla men gör det ändå. Huvudsakligen trampas stig och nöts asfalt i Småland. Detta kryddas med motionslopp med jämna mellanrum samt någon enstaka tävling. Även pendlings- och transportcykling bedrivs frekvent och det händer också att jag engagerar mig i trafikfrågor. Sen bjuds understundom på texter om övrig träning samt funderingar kring livet, universum och allting. Välkommen!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.