Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Cykligare

En cyklist bakom ratten, del III

Ur led är tiden eller åtminstone vädret. Det som vanligtvis betraktas som ett slöpratarämne mellan bussresenärer är nu det hetaste, förlåt svalaste. Någonstans såg jag en siffra på att det här är den kallaste majmånaden på 58 år. Jag vet inte om det är med sanningen överensstämmande men jag vet att det är kallt ute. En bekant hade lagt upp bilder på Instagram där det snöade. Det gör det inte här för stunden men det är noll grader och snålblåst så kommer det nederbörd riskerar den komma i fast form.

Kallt är det men våren är här och då bär man sandaler!
Kallt är det men våren är här och då bär man sandaler!

I det vädret är det ingen fröjd att cykelpendla. Men eftersom jag skjutsade barn idag var det ändå bilen som gällde. Tur var det för mina sandalbeklädda fötter annars hade jag förfrusit dem. Det var så illa att jag var tvungen att sätta på värmen i bilen. I mitten av MAJ!? Det är något som inte stämmer. Annars konstaterade jag i förbifarten att den växande staden Växjö inte längre är bilvänlig. Köerna som tidigare lyste med sin frånvaro är nu här för att stanna även om de är långt ifrån storstadsmått ännu. Cykeln är framtiden för dem som har möjlighet att nyttja den. Ett sådant underbart färdsätt.

Sen tillhör jag dem som likt Anders Adamsson aldrig skulle ha strumpor i sandaler. Då fryser jag hellre.

Annons

/ J – frusen

Tags : bilistkylamaj
John Wikström
Bloggen som lämnar spår såväl i skogen som på vägen och möjligen i själen. Jag är en entusiastisk cykelmotionär med smak för det mesta inom cykel. Humlan som inte kan cykla men gör det ändå. Huvudsakligen trampas stig och nöts asfalt i Småland. Detta kryddas med motionslopp med jämna mellanrum samt någon enstaka tävling. Även pendlings- och transportcykling bedrivs frekvent och det händer också att jag engagerar mig i trafikfrågor. Sen bjuds understundom på texter om övrig träning samt funderingar kring livet, universum och allting. Välkommen!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.