Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Cykligare

Enligt Ted Gärdestad

Sol, vind och vatten 

höga berg och djupa hav

Det, är mina drömmar vävda av 

Sjunger Gärdestad när jag får på Hit FM i bilen på fredagsmorgonen. Det kanske drömmar är vävda av men inte sällan är drömprylar vävda av kol.

Bild skamlöst lånad av Bike Brothers Växjö, en riktig kolfiberdröm:
Bild skamlöst lånad av Bike Brothers, en riktig kolfiberdröm – en av Merida “värstingar” Ninety-Six Cf Team. Vill ha faktorn är mycket stor på den här skapelsen

Få sånger har dock skrivits om epoxy och kolfiberväv. Men det kanske kommer?

Jag fick titta lite på hojen ovan när jag var inne hos Bike Brothers i Växjö igår för att köpa bromsklossar. En fantastiskt fin cykel inte bara sett till komponenter utan även till utseende enligt mig. Riktigt snygg! Återfinns klart på en lista över drömcyklar. Det måste för övrigt ha varit världshistoriens dyraste bromstillbehör. Inte för mig då kanske skall förtydligas utan för butiken. Pris runt åttio kronor, tid nedlagd på kund närmare två timmar! Det kallar jag service.

Eller njae, det var lite frivilligt också. Jag tittade mest in för att vara social om jag skall vara ärlig och Håkan och Wayne hade lunchrast och lite tid över. Förutom blandat cykelsnack fick jag lära mig att även notoriska cykelhandlare äger fina köksredskap. Det gläder en knivnörd som mig.

Annons

Apropå sol, vind och vatten så har det varit obalans på det fronten på sistone. De rikliga snöblandade regnskurarna de sista dagarna har tagit sin tribut och efter måndagsturen i veckan så var jag så sliten att jag halvt om halvt lovade mig själv att återgå till att vara solskenscyklist och inte nyttja cykeln som motionsredskap i temperaturer under tio grader. Vi får se hur den planen artar sig.

Nu skiner nämligen solen och i morgon är det dags för sedvanlig lördagstur vilket innebär runt 100 kilometer fikatur. Jag ämnar nog trots allt delta där.

/ J – cykelbutiksmarodören 

John Wikström
Bloggen som lämnar spår såväl i skogen som på vägen och möjligen i själen. Jag är en entusiastisk cykelmotionär med smak för det mesta inom cykel. Humlan som inte kan cykla men gör det ändå. Huvudsakligen trampas stig och nöts asfalt i Småland. Detta kryddas med motionslopp med jämna mellanrum samt någon enstaka tävling. Även pendlings- och transportcykling bedrivs frekvent och det händer också att jag engagerar mig i trafikfrågor. Sen bjuds understundom på texter om övrig träning samt funderingar kring livet, universum och allting. Välkommen!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.