Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Cykligare

Förvirrad fundering

När man rör på sig dyker det upp tankar. Särskilt när valda kroppsdelar rör sig i repetitiva mönster som i cykling och frigör knoppen från belastning. Fast den här gången var det Crosstraineraktivitet som var källan.

Motion kontra träning dök upp i huvudet. Adamsson och Vacchi nämnde det häromdagen då Adamsson betonade att han enbart var motionär på cykel numera.

När man tränar har man ett syfte med aktiviteten tror jag de flesta kan enas om. Detta oavsett om det handlar om idrott eller ej. Vanligen torde målet vara specifikt. Att bli bäst i världen eller bara klara av en uppgift man föresatt sig. Man tränar för att uppnå något. Nivån på ambitionen varierar förstås. Men att det finns ett mål känns rimligt. Kanske till med att det är uttalat.

Öde gym, här tränar i alla fall ingen…

 

Motion å andra sidan handlar om att må bra. I det kan ingå att få bättre kondition, att bli starkare, att bli friskare i vidare mening.

Men hur det blir det om man motionerar med ett syfte? I mitt fall till och med omfattandes delmål. Om man på kuppen skulle bli inte bara bättre utan bra är det då man förvandlas till elitmotionär? Eller avser det bara en viss prestationsnivå strax under de som tävlar i vissa sammanhang?

Annons

Mitt diffusa mål med styrketräning förutom att ryggen skall vara hel är att bli just “bättre”. På vad då? Räkna antal kilo som förflyttas från en plats till en annan? Detsamma gäller cyklingen. Jag vill bli bättre, helst bättre än jag var förut. Det är lika luddigt det.

Tankefluff. 

Frågan är om jag tränar eller om jag motionerar. Hur som haver så rör det på sig, både benen och tankarna.

/ J- det luddigt formulerade… 

John Wikström
Bloggen som lämnar spår såväl i skogen som på vägen och möjligen i själen. Jag är en entusiastisk cykelmotionär med smak för det mesta inom cykel. Humlan som inte kan cykla men gör det ändå. Huvudsakligen trampas stig och nöts asfalt i Småland. Detta kryddas med motionslopp med jämna mellanrum samt någon enstaka tävling. Även pendlings- och transportcykling bedrivs frekvent och det händer också att jag engagerar mig i trafikfrågor. Sen bjuds understundom på texter om övrig träning samt funderingar kring livet, universum och allting. Välkommen!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.