Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Cykligare

Fredag hela veckan

Jag och mina planer. Ibland undrar jag varför jag ens bemödar mig. Det blir aldrig som tänkt är i alla fall. Som den här veckan. Massor av träning tänkte jag mig men glömde i hastigheten bort att det var skolavslutningar och andra sociala aktiviteter de här dagarna vilket har gjort att viss improvisation och anpassning fått ske.

Så vilodagen blev till två. Sen kom torsdagen i “Lördag till lördag-veckan“. Skolavslutning, kallt och grått inledningsvis men ungefär samtidigt som barnen klämde i med den blomstertid…kom inte bara den utan även solen. Varmare och varmare blev det varefter timmarna förflöt och cykelturen var snart ett faktum. Premiär för året ihop med min dam. Det blev en lugn Mtb-tur på några mil i propagandaväder. Ytterligare en tur att föra in på “feelgoodkontot”, ett konto som börjar bli svulstigt vid det här laget. Undrar hur räntevillkoren ser ut i det fallet?

Paus och fotostund
Paus och fotostund (nämen guuuud, vilka pyttiga små hjul)

Utöver den turen har det cyklats i andra former. Cykling kan delas in i tre huvudkategorier enligt mig. Träning är en sådan och under den sorteras motion i olika former. En annan är “pendling” vilken är tämligen självbeskrivande och handlar om att ta sig till och från aktiviteter av allehanda slag på regelbunden basis. Den tredje är “transportcykling” eller tillfällen då man förflyttar sig per velociped utan att pendla. För att hälsa på någon, köpa en liter mjölk, inhandla en t-shirt, ta sig en glass på stan eller vad tusan som helst. Tillfällen när bilen gärna kan få stå.*

Finväderpendlarcykel i celeste
Finväderpendlarcykel i celeste

Sådan cykling blev det också någon mil när dator skulle hämtas och lämnas. Tur att den var bärbar!

Annons

Idag blir det återigen ett hämtabiltempo till Rottne och verkstaden där. Sen tänkte jag mig en kortare tur även i afton, en dubblett. I kväll startar även alla de som skall trampa runt en stor sjö i högervarv, Vätternrundan är här igen. Till dem önskar jag all lycka till. Funderar att skriva något om den där rundan för alltigenom positiv till den är jag inte. Trots det är det inte omöjligt att jag kör igen någon gång.

/ J – omorganiserar

*brasklapp: låt den inte stå för mycket då rostar bakbromsarna upp. Det är kunskap med solid empirisk bas numera. 

John Wikström
Bloggen som lämnar spår såväl i skogen som på vägen och möjligen i själen. Jag är en entusiastisk cykelmotionär med smak för det mesta inom cykel. Humlan som inte kan cykla men gör det ändå. Huvudsakligen trampas stig och nöts asfalt i Småland. Detta kryddas med motionslopp med jämna mellanrum samt någon enstaka tävling. Även pendlings- och transportcykling bedrivs frekvent och det händer också att jag engagerar mig i trafikfrågor. Sen bjuds understundom på texter om övrig träning samt funderingar kring livet, universum och allting. Välkommen!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.