Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Cykligare

Konsten att cykla runt en halv sjö

Så var det dags för avrundning, sista turen under “lördag till lördag”-perioden. Det förefaller lite logiskt med tanke på veckodagen. För dagen var jag iklädd en Sky tröja! Inte vanligt att jag gör så men omväxling förnöjer. En etikettsfråga är om man som rundlagd motionär får dyka upp i teamkläder. Mitt svar på det förutom att jag gör som jag vill är en motfråga. Är alla som har Tre kronor-tröjor på sig med i landslaget i hockey?

Dagens outfit
Dagens outfit

Eller som en vän uttryckte det “sky”…som i sås. Som matlagningsintresserad tar jag verkligen inte illa upp av den tolkningen. Vi var inte många som samlats på parkeringen inför start, ett tiotal. Vätternrundan sätter sina avtryck i motions-Sverige. Något jag inte är helt förtjust i och  ämnar återkomma till.

Halv sjö, vad menar jag med det? Sjön Åsnen går att köra runt i ett par olika omloppsbanor där de snålaste mäter runt tio mil och den längsta 18 eller strax däröver. Den är dock lite vidlyftig och passerar bland annat Alvesta vilket knappast ligger nära sjön. På det viset kan ett varv runt valfri sjö bli väldigt långt så den rundan väljer jag att bortse ifrån.

Dagens sträckning mätte strax över tio mil tror jag och gick över Sirkön och Amy’s Café vilket i princip innebär en tur tvärs över sjön. Således rundade vi en halv sjö!

En av de viktigaste komponenterna vid lördagscykling - FIKA
En av de viktigaste komponenterna vid lördagscykling – FIKA

Att cykla mitt i sommaren, vilken lycka. Moder natur puffandes på en jättecigarr som släppte ifrån sig puffar av väldoft, blomster och skog. Aeroekrar som skär genom luften och surrar ikapp med humlorna och så sorlet av småpratande cyklister. En omgivning att njuta av. Färgerna för stunden var en orgie i gröna nyanser med lupiner som insprängda färgklickar.

Det artade sig till ytterligare en bra tur i den nu rätt omfattande raden av dylika men det var tack vare sällskapet, vädret och fikat. Inte fan ville kroppen vara med. Den gjorde ont på ungefär alla ställen som är tänkbart när man cyklar. Fötter, händer, handleder, häck och inte minst ben värkte redan från de första tramptagen. Men någon reell orsak stod inte att finna. Gårdagens korta tempotramp för att hämta bilen var knappast orsak till smärta. Dålig sömn tror jag mest på.

Annons

Hur som haver struntade jag i det. För efter att knoppen fått kaffe och resten av kroppen rabarbarpaj med vaniljsås sket jag i surbenen och cyklade på. Som tur var stod distans på programmet och tempot var därefter, behagligt. Annars hade det inte gått lika väl.

Nu väntar after bike med en stunds njutande av cykel-TV när åkarna i Route du Sud idag skall ta sig an mytomspunna Col du Tourmalet.

Ha det!

/ J – på humör

#cykligare #knivesandbikes #evaldssonpt

John Wikström
Bloggen som lämnar spår såväl i skogen som på vägen och möjligen i själen. Jag är en entusiastisk cykelmotionär med smak för det mesta inom cykel. Humlan som inte kan cykla men gör det ändå. Huvudsakligen trampas stig och nöts asfalt i Småland. Detta kryddas med motionslopp med jämna mellanrum samt någon enstaka tävling. Även pendlings- och transportcykling bedrivs frekvent och det händer också att jag engagerar mig i trafikfrågor. Sen bjuds understundom på texter om övrig träning samt funderingar kring livet, universum och allting. Välkommen!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.