Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Cykligare

Måndag morgon

Det ser inte alltför ljust ut. Vare sig ute eller i mina tankar rörande min personliga måndagsturspremiär. Den skulle äga rum ikväll klockan arton var det tänkt. Men sist skrev jag länge och väl om vådan att cykla i allt för kylslaget väder och idag är det värre. Det som tillkommit är regn. Av den verkligt iskalla sorten. Den sorten som är blötare än vanligt regn, som har konsistens och låder vid kroppen.

För tillfället ligger temperaturen runt nollan och ett kallt snöblandat regn utgör fonden för den här måndagen i nådens år 2017. Det blåser åtminstone inte men det kommer att ändras om man får tro SMHI, 5-6 m/s med upp till 13-14 m/s i byarna är lovat till ikväll. Det innebär friska vindar.

Det enda jag kan komma på som är blötare och kallare, Vöringsfossen
Det enda jag kan komma på som är blötare och kallare, Vöringsfossen

I min förra text lovade jag dyrt och heligt att inte bege mig ut på längre turer i dylikt väder eftersom det helt enkelt inte är trevligt. Frågan är också hur mycket träning det ger förutom för pannbenet som växer sig tjockt och frodigt. Den tredje komponenten utöver cykelglädje och träning är social interaktion men den riskerar att begränsas till kommentarer om vädret som sedan övergår i muttrande över detsamma.

Dessvärre har jag ytterst svårt att se hur jag skall klara av ett minimum av åtta mil plus en stunds umgänge på runt en timmas tid. Det är vad jag har att tillgå innan jag kommer att bli blöt och börja frysa på riktigt.

Annons

Alternativt förser jag mig med vad kläder jag har och trotsar allt – vädret och mig själv. Men just nu ser det inte upplyftande ut – vare sig på himlen eller intressefronten.

/ J – mannen som tvekade två gånger

John Wikström
Bloggen som lämnar spår såväl i skogen som på vägen och möjligen i själen. Jag är en entusiastisk cykelmotionär med smak för det mesta inom cykel. Humlan som inte kan cykla men gör det ändå. Huvudsakligen trampas stig och nöts asfalt i Småland. Detta kryddas med motionslopp med jämna mellanrum samt någon enstaka tävling. Även pendlings- och transportcykling bedrivs frekvent och det händer också att jag engagerar mig i trafikfrågor. Sen bjuds understundom på texter om övrig träning samt funderingar kring livet, universum och allting. Välkommen!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.