Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Cykligare

Mitt i allt

Nu känns det verkligen som man är mitt i allting. Panta rei – allt flyter. Våren är här på riktigt och håller inte på att småfjutta längre. Nu är det blommor, blad och ett rent helvete för alla pollenallergiker.

Vårhelvetet är här
Vårhelvetet är här

TV-cykla kan man göra å det bestämdaste eftersom Eurosport i princip visar allt som rör sig på två hjul. Förutom vårklassikerna kunde man nyligen se Tour of Turkey och Tour of Yorkshire och nu pågår Tour de Azerbaijan och inte minst världens längsta fyradagarstävling 4 jours de Dunkerque! Allt som uppvärmning för fredagens emotsedda start av Giro d’Italia.

Vill man se cykling på närmare håll, i alla fall i mitt fall, så tar man sig till Huskvarna för att avnjuta årets EM i MTB på plats. Spektaklet börjar idag och varar till den 8e! Jag har planer på att eventuellt ta mig en tur norrut på lördag om vädret håller i sig. Är man intresserad så finns plats i en styck liten bil som kommer lågflyga mellan Växjö och Jönköping!

Mtb deluxe!
Mtb deluxe!

Vill man vara mitt i cyklingen fast på landsväg och har vägarna förbi Småland och Växjö så pågår Lammhultcyklisternas vårsatsning “Kronobergstrippeln” för fullt. Det är tre motionslopp i dagarna tre i vacker Småländsk natur. Först ut var traditionsenligt “Växjötrampet” som alltid legat på Kristiflygare. I morgon är det så dags för den backigare etappen då “Örken runt” står på programmet. Sen avslutas trippeln med “Helgasjön runt”. Namnet var en gång i tiden högst adekvat men nu skall erkännas att loppet i och med årets sträckning inte alls går runt nämnda sjö. Men det avslutas och påbörjas i dess närhet. Även här blir det kuperat och någonstans runt 800 höjdmeter skall klaras av.

Annons
Tre dagar - tre motionslopp!
Tre dagar – tre motionslopp!

Själv är jag ur form och trampar för ovanlighets skull inte någon av ovanstående lopp. Annars är mitt vanliga upplägg att köra två av dem och ingå i teamet bakom ett.

Nä, för tusan. Nu hinner jag inte skriva mer. Jag måste ut och cykla….

/ J – vårar

John Wikström
Bloggen som lämnar spår såväl i skogen som på vägen och möjligen i själen. Jag är en entusiastisk cykelmotionär med smak för det mesta inom cykel. Humlan som inte kan cykla men gör det ändå. Huvudsakligen trampas stig och nöts asfalt i Småland. Detta kryddas med motionslopp med jämna mellanrum samt någon enstaka tävling. Även pendlings- och transportcykling bedrivs frekvent och det händer också att jag engagerar mig i trafikfrågor. Sen bjuds understundom på texter om övrig träning samt funderingar kring livet, universum och allting. Välkommen!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.