Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Cykligare

Motivation, operation, inspiration

Nu var det snart dags att börja träningsåret!

Va!? Kanske någon som inte känner mig utbrister. Det är inte helt vanligt att man som glad motionscyklist drar igång en säsong i slutet av juli misstänker jag. Men nu har livet kommit emellan på olika vis. Sist var det en operation. Har man inte hål i sadeln har man det i huvudet eller som i det här fallet magen. Fyra stycken närmare bestämt. Det efter att något inre organ som inte höll måttet avlägsnats.

Men som en god vän sade

“ett år är ett år oavsett när det startats”.

Det var vist sagt och det tänker jag hålla fast vid.

Tämligen stränga order från kirurgen sade att styrketräning och cykling fick jag avhålla mig ifrån några veckor efter ingreppet annars kan något gå sönder. Hälften av den tiden har nu passerats och jag är bra sugen på att komma igång.

Annons

För att öka suget ännu mer inmundigar jag cykel i alla andra former än att utöva det själv för tillfället. Jag läser böcker, följer bloggar, deltar i forum och inte minst ser jag på Touren. Suget minskade inte efter det rent cykelmässigt något avslagna alpetapperna* men ack så vackra vyerna.  Extra mycket eftersom såväl utbrytare som klunga för någon dags sedan passerade vackra Aigle i Schweiz och därmed körde på vägar jag själv färdats på en gång i tiden.

The Mountainbiker
The Mountainbiker – Avataren cyklar åt mig

Sen längtar jag ut i skogen så jag kan dö. Min Mountainbike står där i cykelboden och dammar ihop samtidigt som vädret har bjudit till i stort sett hela våren och sommaren. I toppskick är den och nya däck och slangar finns. Allt redo för irrfärder på stigarna i världen. Men inte jag, inte än. Jag måste hålla ut lite till. Det är inte lätt.

/ J – snart cyklist igen

*Den raden skrevs innan gårdagens dramatiska händelser på den 19e etappen

John Wikström
Bloggen som lämnar spår såväl i skogen som på vägen och möjligen i själen. Jag är en entusiastisk cykelmotionär med smak för det mesta inom cykel. Humlan som inte kan cykla men gör det ändå. Huvudsakligen trampas stig och nöts asfalt i Småland. Detta kryddas med motionslopp med jämna mellanrum samt någon enstaka tävling. Även pendlings- och transportcykling bedrivs frekvent och det händer också att jag engagerar mig i trafikfrågor. Sen bjuds understundom på texter om övrig träning samt funderingar kring livet, universum och allting. Välkommen!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.