Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Cykligare

Nära döden

Så var det dags igen. PT-tid på Actic, för stunden har jag en sådan i veckan. Mycket givande på alla sätt och vis, förutom igår. Inget fel på träningen den gav mycket vilket känns i kroppen idag. Det var länge sedan jag hade träningsvärk men det har jag känningar av idag. Ljuva träningsvärk!

Men tidpunkten! Aldrig mer, jag HATAR morgnar. I synnerhet träningsmorgnar. Hur mycket jag än skulle vilja vara den där typen som hurtigt avverkar ett träningspass på morgonen och ett på kvällen när tillfälle och ledighet gives så är jag inte det. Kroppen värker, ryggen är stel och allt gör ont och det långt innan jag börjat röra på mig.

En ohelig allians av urusel sömn natten innan, tidpunkten, dålig form och nya övningar gav en nära döden upplevelse.

Tungt redan från början och sen blev det etter värre. Redan efter min stilla uppvärmning på en kvart var jag trött. Efter lite prat, vägning, mätning och genomgång var det dags för blodtryckskoll. Deppigt, jag måste till en läkare misstänker jag. Högt är bara förnamnet.

Min kära brors uppfattning om diet. Man skall tydligen väga maten nuförtiden...
Min kära brors uppfattning om diet. Man skall tydligen väga maten nuförtiden. Foto: K Wikström

Mått och vikt pekar dock i rätt riktning även om det inte gått raskt den sista tiden. Misstänker att brorsans goda mat, hemodlade chili och en massa grillande och öl i helgen bidragit till det.

Annons

Själva träningen bestod i för mig nya övningar och kombinationer med tortyrredskapet Kettlebell. Jodå, de är bra men jag vet inte hur kul de är. Kroppen minns inte riktigt hur den skall förhålla sig till den sortens arbete. En gång för länge sedan när jag var kampsportsutövare var det vardagsmat. Att “explodera” och slappna av var vad jag ägnade mig åt när jag rörde på mig. Många år på cykel har slätat ut den egenskapen. Tänk diesellok istället för turbomotor.

Men PT-Daniel gör vad han kan för att ändra på den saken. Vi får se om han lyckas eller vi snarare. Men den här motorn behöver nog en genomgång först. Det verkar vara övertryck därinne och risken är väl att en topplockspackning eller nåt går om jag fortsätter att varva ur.

/ J – justerar turbon

#cykligare #knivesandbikes #evaldssonpt

John Wikström
Bloggen som lämnar spår såväl i skogen som på vägen och möjligen i själen. Jag är en entusiastisk cykelmotionär med smak för det mesta inom cykel. Humlan som inte kan cykla men gör det ändå. Huvudsakligen trampas stig och nöts asfalt i Småland. Detta kryddas med motionslopp med jämna mellanrum samt någon enstaka tävling. Även pendlings- och transportcykling bedrivs frekvent och det händer också att jag engagerar mig i trafikfrågor. Sen bjuds understundom på texter om övrig träning samt funderingar kring livet, universum och allting. Välkommen!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.