Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Cykligare

Och nu blir det mera sport…

Allt handlar inte om cyklar. Även om jag gärna vill tro det ibland. Men natten till idag, måndag var det dags för finalerna i AFC och NFC. Vinnarna därifrån går till Superbowl 50 som sedvanligt spelas andra helgen i februari. Platsen för spektaklet är Santa Clara den här gången. Det är för övrigt något jag verkligen uppskattar – ett äkta slutspel! Förlorar man så åker man ut. Inte någon jäkla bäst av 217 matcher och avgjort om några månader. En match – en chans!

ladda ned

I den första matchen var det dags för en av de klassiska duellerna när Denver Broncos mötte New England Patriots. Ni vet sådana som idrottshistoria är uppbyggd av när den är som bäst. Visserligen är det lag det handlar om men i fokus stod ändå två av de största Quarterbackarna genom tiderna Peyton Manning och Tom Brady. Det var högst troligen även den sista duellen mellan dessa två giganter då Manning fyller fyrtio till våren.

Det finns naturligtvis oerhört mycket att berätta om matcherna.

Men utan att gå in på detaljer kan jag säga att den första matchen  var mer än lovligt spännande. Ovissheten var som så ofta i Amerikansk Fotboll total in i det sista och mina nerver gick att spela harpa på och jag skrek rakt ut när slutsignalen ljöd. Ibland är det de små händelserna som avgör. En av de bidragande orsakerna i den här matchen var ett liten men ödesdiger miss av Patriots kicker Gostkowski som tidigt missade ett extra poäng som visade sig skulle bli tungan på vågen. Oerhört trist för honom då det bröt en svit av 523 satta poäng!

The One and Only – Peyton Manning

Broncos Defence som varit oerhört stabilt hela säsongen storspelade även den här aftonen. Det var kanske de mer än Peytons arm som avgjorde den här gången. Det behövdes verkligen eftersom Patriots bjöd upp till dans även de. Slutsiffrorna skrevs till låga 20-18.

Den andra matchen var inte lika ödesdiger för min psykiska hälsa. Dels är mitt personliga engagemang i de två lagen Carolina Panthers och Arizona Cardinals inte lika stort och dels var matchen aldrig jämn. Cam Newton tog sitt Panthers och körde över Cardinals med 49-15.

Annons

Nu väntar ett oerhört spännande möte mellan gammalt och nytt. Mellan en legendarisk QB i Peyton Manning, “The Sheriff” mot en färskare men lika formidabel sådan i “Super” Cam Newton. Den mannen är ett fysiskt unikum.

Superbowl 50, “The Golden Superbowl” eller “The Battle in the Bay” har möjlighet att bli den typen av händelse som drömmar vävs av. Det finns möjlighet för “gamlingen” Peyton Manning att dra sig tillbaka med ytterligare en seger och avsluta sin karriär genom att “Sheriffen” som han kallas får rida bort i den nedåtgående solen.

Denver Broncos
Dagens klädval var lätt

 

/ J – för dagen åter klädd i orange!

Liten trivia: I normala fall skrivs alla “Superbowls” med romerska siffror och således borde det vara “Superbowl L”, men den här gången skrivs det med arabiska siffror.

John Wikström
Bloggen som lämnar spår såväl i skogen som på vägen och möjligen i själen. Jag är en entusiastisk cykelmotionär med smak för det mesta inom cykel. Humlan som inte kan cykla men gör det ändå. Huvudsakligen trampas stig och nöts asfalt i Småland. Detta kryddas med motionslopp med jämna mellanrum samt någon enstaka tävling. Även pendlings- och transportcykling bedrivs frekvent och det händer också att jag engagerar mig i trafikfrågor. Sen bjuds understundom på texter om övrig träning samt funderingar kring livet, universum och allting. Välkommen!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.