Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Cykligare

Och pendlingen gick bra?

Jo tack, den gjorde ju det. Högsommarvärme i försommartid skrev jag i min träningsdagbok angående en annan cykeltur häromdagen och det gäller fortfarande. Det gör att morgnarna är en riktigt behaglig tid att trampa en stund. Sen har jag tur med tidpunkten. Om jag sköter mig och inte stressar iväg för tidigt alternativt slöar till det för länge så hamnar jag strax efter morgonrusningen och bara eftersläntrare återstår. Trafiken var lugn idag och inga större incidenter att rapportera. Det är dock något tragiskt att jag trots allt tänker så, inga incidenter. Sen är det inte riktigt sant, jag höll på hamna i sidan på en bil som körde ut från en matvagnsservering. Men han bad om ursäkt genom det öppna fönstret.

Det finns sämre väder att jobbpendla i

 

Igår däremot var det sammanstötning med äldre dam med ännu äldre passagerare bredvid. Hon hade ställt sig tvärs över cykelbanan för att se bättre. Jag slog ut med armen på sedvanligt manér och pekade uppfordrande på de tydliga “lämnaföreträdemarkeringar” som fanns bakom hennes fordon och markerade platsen där hon skulle ha stannat. Hon pekade tillbaka. Jag var tvungen att bromsa hårt, nästan stanna,  försökte tråckla mig runt och kom knappt förbi. Sur blev jag och drämde handflatan i takplåten så det sjöng om det. Note bene, handflatan, då jag trots allt inte ville göra en buckla i plåten just den här dagen. Då hängde sig damen på tutan, varpå jag blev tvärförbannad. Nitade den lilla fart jag hunnit få upp och flög av cykeln springades tillbaka mot bilen.

Annons

Föraren fann för gott att avlägsna sig och sitt plåtåbäke. Det var tur det, vilken utskällning hon fått annars. Kan man inte längre se skyltar, tecken och markeringar i trafiken bör man inte heller uppehålla sig där.

/ J – pendlare

John Wikström
Bloggen som lämnar spår såväl i skogen som på vägen och möjligen i själen. Jag är en entusiastisk cykelmotionär med smak för det mesta inom cykel. Humlan som inte kan cykla men gör det ändå. Huvudsakligen trampas stig och nöts asfalt i Småland. Detta kryddas med motionslopp med jämna mellanrum samt någon enstaka tävling. Även pendlings- och transportcykling bedrivs frekvent och det händer också att jag engagerar mig i trafikfrågor. Sen bjuds understundom på texter om övrig träning samt funderingar kring livet, universum och allting. Välkommen!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.