Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Cykligare

Om hösten

Fram tills nyligen har hösten varit tämligen ohöstig i de här trakterna. Först var den varm och torr. Sen ändrade inte löven färg på ett tag och satt dessutom kvar på träden länge. Synnerligen okaraktäristiskt och en smula förvirrande för mig. Förskjuten höstdeppighet.

Nu är ordningen återställd. Det är inte varmt längre och för några veckor sen fick jag det första gula lövet mitt i pannan när jag trampade i godan ro och nu väller det in höstfoton på sociala medier, det ena vackrare än det andra. Noterar i förbifarten att antalet duktiga fotografer ökat. Och den mentala höstsänkan är här med full kraft.

För några dagar sedan
För några dagar sedan

 

Idag känner man igen sig i tillvaron. Tämligen jämngrå himmel där någon form av ljus försöker bryta igenom vid horisonten. Luften är så fuktig att en och annan droppe formerar sig och ägnar sig åt fritt fall utan fallskärm. Marken är så blöt att den förmår skita ned min cykel om jag utmanar den med en tur. Allt är jämngrått.

Trots det misstänker jag att det blir något varv på Växjöruntrundan i eftermiddag. Det är nog vad jag hinner innan cykelmöte.

Annons

Dessutom ser det faktiskt ut som om det lättar.

 

/ J – höstar

Tags : höst
John Wikström
Bloggen som lämnar spår såväl i skogen som på vägen och möjligen i själen. Jag är en entusiastisk cykelmotionär med smak för det mesta inom cykel. Humlan som inte kan cykla men gör det ändå. Huvudsakligen trampas stig och nöts asfalt i Småland. Detta kryddas med motionslopp med jämna mellanrum samt någon enstaka tävling. Även pendlings- och transportcykling bedrivs frekvent och det händer också att jag engagerar mig i trafikfrågor. Sen bjuds understundom på texter om övrig träning samt funderingar kring livet, universum och allting. Välkommen!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.