Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Cykligare

Omstarternas mästare

Det är ytterst synd att det inte finns något slags tävling i att komma igen. Jag skulle ligga bra till där misstänker jag formtoppad som jag är på det området. Nu är det dags igen. Efter om inte sju sorger och åtta besvär så rätt nära. Nu skall jag öva på att komma igång – IGEN!

Jag började igår med att försöka mig på styrketräning. Det gick väl inte så bra för att uttrycka det milt. Jag blev andfådd efter att ha gått trappan upp till övervåningen där löpbanden befinner sig. Det sade lite om hur det hela skulle arta sig. Men jag körde en halvtimme rask promenad på bandet med lite lutning och någon backe. Det var vad jag förmådde i uppvärmningsväg. Sen maskiner med lätta vikter. Efter varannan övning snurrade det så mycket att jag fick hänga mig på maskinen en stund. Efter fem övningar ramlade jag i golvet av yrsel. Kräkfärdig kände jag mig hela tiden. Det var mindre roligt. Kom på benen igen och lyckades masa mig igenom en timma och en kvart. Sen var jag slut.

Eftersom hela året fick en skitstart har jag bestämt mig för att se det hela långsiktigt. Därför skriver jag ingen träningsdagbok i år. Inte en siffra jag tänker plita ned. Jag som brukar vara så omsorgsfull på det området. Men den här säsongen skall jag bara försöka få tillbaks glädjen över att röra på mig igen. Det blir därför troligen inte heller några motionslopp Jag är inte i form och då är det inte roligt helt enkelt.

Det gäller att cykla över våren...eller vad det heter
Det gäller att cykla över våren…eller vad det heter

Sen var det dags för racerpremiär för mig tyckte jag. Jag har blivit hemskt avundsjuk på alla som tränar, cyklar, kör intervaller och åker till Mallorca alltmedan jag varit sjuk om och om igen. Sagt och gjort. Uppvärmningen bestod i att jag såg reprisen på Milano – San Remo, och jo Demare vann lika överraskande på reprisen. Monumenten är igång. Dags för det här monumentet att röra på sig också.

Vårspringare
Vårspringare

Jag trampade med mycken möda och stort besvär runt fyra mil. Sen var jag kall och återigen så yr så jag höll på att ramla omkull. Inte helt säkert när man befinner sig i trafikmiljöer så jag beslöt att det fick vara nog där.

Annons

Men visst är jag bra på omstarter. Det kräver sitt psyke. Särskilt när jag redan vet att den här inte är den sista i år eller ens i vår. Snart skall jag opereras och då blir det omstart igen.

 

/ J – like a boomerang I need a repeat

 

John Wikström
Bloggen som lämnar spår såväl i skogen som på vägen och möjligen i själen. Jag är en entusiastisk cykelmotionär med smak för det mesta inom cykel. Humlan som inte kan cykla men gör det ändå. Huvudsakligen trampas stig och nöts asfalt i Småland. Detta kryddas med motionslopp med jämna mellanrum samt någon enstaka tävling. Även pendlings- och transportcykling bedrivs frekvent och det händer också att jag engagerar mig i trafikfrågor. Sen bjuds understundom på texter om övrig träning samt funderingar kring livet, universum och allting. Välkommen!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.