Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Cykligare

Paternosterpromenad

Där jag gick väcktes jag. Att gå är filosofiskt. Man börjar med ett steg som följs av ett tvekande där foten aldrig landar. Därefter onemateopoetisk upprepning. Takten sträcks ut och formar sig till distans som varar.

Man vet inte när det slutar men att det gör det. Idag en bit in i framtiden på Parketten, Växjö gamla folkets park som i sin tur snart slutar för gott. Den skall rivas och följa 34an i himlen in.

Det lutar uppåt. I livet och i backen bortom Kungsmaden. Solberget, fordom offerplats och ryktas det plats för en ättestupa. Snart för bostadsrätter. Det är tidens egen promenad. Jag går förbi den eftersom den med darrande sekundvisare sackar. Benen går som trumpinnar. I långsam baktakt som från Jamaica.

Jag sneglar mot himlen där giraffhalsar av stål sträcker sig. Greppar en tugga material, idisslar och bajsar byggmaterial. Huskroppar drejar sig mot himlen. Där bor man bra. Fråga gudarna.

 

Metallgiraff
Metallgiraff

 

För att klara motlutet lägger jag i en växel till. En som skall räcka säsongen ut. Nu går jag ikapp med gryningen och vinner. Den inser faran och ger sig. Hänger där vid horisonten imponerad av min oändliga styrka.

Annons

Lårmusklerna protesterar ovant mot att inte få sträcka ut sig i TV-soffan utan i trav. Jag ombeder dem vänligast att gå och dö. De är bäst på det. Vana liksom. Nu bättre än någonsin.

Framme, jag sladdar runt hörnet på två ben. Tar sexton steg till. Sträcker mig mot dörrhandtaget och avslutar det hela.

Den här stunden kommer aldrig åter.

 

/ J – går ur eller i tiden

John Wikström
Bloggen som lämnar spår såväl i skogen som på vägen och möjligen i själen. Jag är en entusiastisk cykelmotionär med smak för det mesta inom cykel. Humlan som inte kan cykla men gör det ändå. Huvudsakligen trampas stig och nöts asfalt i Småland. Detta kryddas med motionslopp med jämna mellanrum samt någon enstaka tävling. Även pendlings- och transportcykling bedrivs frekvent och det händer också att jag engagerar mig i trafikfrågor. Sen bjuds understundom på texter om övrig träning samt funderingar kring livet, universum och allting. Välkommen!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.