Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Cykligare

Rätt dag!

Den ironiska generationen, det är jag det. Eller inte bara jag förstås utan några till. Det krävs för att utgöra en generation. Det som åsyftas är rubriken. Jag är nämligen dum i huvudet. Eller kanske bara för optimistisk när jag väl sätter den sidan till, som idag.

Pendlarbacke, jobbigare med rak motvind
Pendlarbacke, jobbigare med rak motvind

Idag fick jag nämligen efter en kort okulärbesiktning genom fönstret för mig att våren äntligen var kommen till Växjö. Döm om min förvåning när fingrarna slutat fungera när jag kom fram till jobbet. Förklaringen stod väderleksrapporten för. Innan jag hann läsa den upplevde jag emellertid naturens krafter handgripligen och det efter bara en minut ute i friska luften. Vårt hem ligger nämligen i lä från rådande vindar. Men redan efter den första nittiograders svängen till vänster tog illusionen av måttlig vind slut. Då befinner jag nämligen mig i rak västlig riktning och det var därifrån vindarna kom visade det sig. Tyvärr befinner sig min arbetsplats också i samma väderstreck.

Västvindar friska...
Västvindar friska…

SMHI låter meddela att byvinder råder med en kraft på omkring 17 m/s parat med den oerhörda temperaturen av EN plusgrad.

Det blev både tungt och kallt och tilltaget att välja endast en tunn jacka samt att lämna handskar hemma i ren våryra var oerhört korttänkt och straffade sig genast.

Annons

Detta skrivet på kafferasten som gick åt att inmundiga stora mängder varm dryck för att tina upp.

/ J – isstoden

John Wikström
Bloggen som lämnar spår såväl i skogen som på vägen och möjligen i själen. Jag är en entusiastisk cykelmotionär med smak för det mesta inom cykel. Humlan som inte kan cykla men gör det ändå. Huvudsakligen trampas stig och nöts asfalt i Småland. Detta kryddas med motionslopp med jämna mellanrum samt någon enstaka tävling. Även pendlings- och transportcykling bedrivs frekvent och det händer också att jag engagerar mig i trafikfrågor. Sen bjuds understundom på texter om övrig träning samt funderingar kring livet, universum och allting. Välkommen!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.