Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Cykligare

Ta hand om er!

Ta hand om er och varandra mina vänner. Det skall man alltid göra och särskilt i hösttider. Det är mörkt nu och förutom att det gör några själar dystra gör det att vi inte syns.

Del av mitt "höstsäkerhetskit". Lampor av det tydligare slaget, reflexband samt hörlurar som gör att öronen inte är igenpluggade
Del av mitt “höstsäkerhetskit” för cykelpendling. Lampor av det tydligare slaget, reflexband samt hörlurar som gör att öronen inte är igenpluggade

Vare sig de som cyklar eller går syns särskilt väl. Inte de som kör bil heller för den delen. Det var något jag och min käraste på förekommen anledning diskuterade häromdagen. Många bilister glömmer nämligen bort att de inte är det hela tiden, bilister alltså. Förr eller senare parkeras fordonet och därmed transformeras föraren till fotgängare.

Understundom måste den fotgängaren passera övergångsställen, korsningar eller vägar för att nå sitt mål vare sig det är arbetsplatsen, hemmet eller affären. Plötsligt är de då en av de där mörka spökskuggorna som inte syns som de nyss svor över sittandes bakom ratten.

Annons

Tänk på det är ni vänliga, för er skull och alla andras!

/ J – ej osynlig

John Wikström
Bloggen som lämnar spår såväl i skogen som på vägen och möjligen i själen. Jag är en entusiastisk cykelmotionär med smak för det mesta inom cykel. Humlan som inte kan cykla men gör det ändå. Huvudsakligen trampas stig och nöts asfalt i Småland. Detta kryddas med motionslopp med jämna mellanrum samt någon enstaka tävling. Även pendlings- och transportcykling bedrivs frekvent och det händer också att jag engagerar mig i trafikfrågor. Sen bjuds understundom på texter om övrig träning samt funderingar kring livet, universum och allting. Välkommen!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.