Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Cykligare

Teori möter praktik

Jag testar för tillfället några för mig nya och spännande prylar. En av dem är ett par intressanta hörlurar. Åtminstone i teorin. Vad de gör att de trollar med konceptet. Vanligen återfinns dylika tingester endera inne i öronen eller utanpå desamma och är kopplade till en ljudkälla med ett trassligt nystan till sladd.

Inte de här!

Trekz Titanium från Aftershokz.
Trekz Titanium från Aftershokz.

Modellen heter Trekz Titanium och kommer från Aftershokz. Det unika med dem är att de bygger på “Bone Conduction Technology”. En variant som går ut på att ljuder leds via skallbenen istället för hörselgången. Vad skall det vara bra för undrar kanske vän av ordning? Jo, det fiffiga i kråksången är att man får öronen fria till att lyssna till annat samtidigt. Det skall vara säkrare inte minst i trafik är tanken.

Sen kanske lyssnare befinner sig i avskildhet trots allt och då ingår ett par reguljära öronproppar att kombinera med luren. För att eliminera sladd kommunicerar Trekz med omvärlden via Bluetooth. Vikten uppges till modesta 36 gram.

Annons

Aftershokz hävdar att de är immuna mot svett, väta och att de i största allmänhet revolutionerar marknaden i alla fall för atleter. Jag är förutom den uppgivna funktionen nyfiken på att se hur ljudkvaliteten är beskaffad. Det talas det inte så mycket om den förutom att ljudet sägs vara “kristallklart”.

Det återstår att se och om det ämnar jag förtälja!

/ J – hör på det örat

John Wikström
Bloggen som lämnar spår såväl i skogen som på vägen och möjligen i själen. Jag är en entusiastisk cykelmotionär med smak för det mesta inom cykel. Humlan som inte kan cykla men gör det ändå. Huvudsakligen trampas stig och nöts asfalt i Småland. Detta kryddas med motionslopp med jämna mellanrum samt någon enstaka tävling. Även pendlings- och transportcykling bedrivs frekvent och det händer också att jag engagerar mig i trafikfrågor. Sen bjuds understundom på texter om övrig träning samt funderingar kring livet, universum och allting. Välkommen!

2 kommentarer

  1. I och med att jag hållit på med skytte och använt olika hörselskydd, så har någon gång läst att 60% av ljudet går in via skallbasen. Då borde sådan där hörlurar fungera lika bra som ett par man stoppar i öronen.

    1. Det är teorin det! Sen återstår att se hur de fungerar vid musiklyssnande. Det är inte riktigt samma sak kan jag säga utan att avslöja för mycket innan recensionen kommer!! 🙂

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.