Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Cykligare

Vid vägs ände

Där vägen slutar återfinns vänskap och en bilverkstad. Åtminstone min väg som den sträckte sig på den senaste cykelturen. Ibland behöver man bara en kopp kaffe och en stunds småprat om stort och smått livet, universum och allting för att känna sig bättre.

Så var det för mig tidigare i veckan. En smula nedstämd över tingens ordning funderade jag på huruvida jag skulle stanna inne och förflytta mig till tv-soffan eller ge mig ut på två hjul. Ni vet själva vad det bästa alternativet är! Någonstans ifrån lyckades jag uppbåda tillräcklig kraft för att kränga in min lekamen i för aktiviteten lämpliga persedlar och trycka ned en hjälm på huvudet.

Mitt mål för dagen var en verkstad och bensinmack tänka sig. De lockade med ett erbjudande om att om man tankade ett visst antal liter drivmedel så var man med i någon form utlottning. Jag undrade försynt om en gratiskaffe ingick om jag drack trettio liter java istället. Svaret blev att jag fick börja med gratiskaffet.

Vägen ut hade bjudit på medvind avslöjade snitthastigheten som jag inte bryr mig om för tillfället. Därför förväntade jag mig mer motstånd på vägen hem. Men styrkt av kaffe och glädje gick det lättare än förväntat. Inte fortare men lättare än vad låren befarat.

I öronen hade jag lurar och Spotifylistan satt på “Js cykel”. Det underlättar när man är trött och vill ha extra energi. När jag stannade för att ta den här illustrationen kom jag dock åt någon del av skärmen på telefonen och någon Shuffle-funktion hoppade in istället.

Vägen tillbaks på mer än ett sätt

 

Symboliskt sjöng Winnerbäck plötsligt efter stoppet:

Annons

 

Inte varmt men nästan vår

Ingen lösning men ett spår

Inte ja men inte nej

Inte bra men helt okej

 

Det är visst nån som är tillbaka

 

Jag smålog inåtvänt. Om jag är tillbaka kan jag inte svara på än men jag försöker. Ibland känns tramptagen som dödsryck. Men skam den som ger sig. Sen gav sig Sade in i debatten med “Smooth Operator” och det var kanske inte vad jag kände mig som med dåligt tryck i benen och svett i skägget.

 

/ J – vägslutsutforskare

John Wikström
Bloggen som lämnar spår såväl i skogen som på vägen och möjligen i själen. Jag är en entusiastisk cykelmotionär med smak för det mesta inom cykel. Humlan som inte kan cykla men gör det ändå. Huvudsakligen trampas stig och nöts asfalt i Småland. Detta kryddas med motionslopp med jämna mellanrum samt någon enstaka tävling. Även pendlings- och transportcykling bedrivs frekvent och det händer också att jag engagerar mig i trafikfrågor. Sen bjuds understundom på texter om övrig träning samt funderingar kring livet, universum och allting. Välkommen!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.