Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Cykligare

Vivaldi och ovala bollar

Jag lyssnar på musik och tänker framåt. I lurarna Vivaldis tolkning av hur våren låter. Med opassande hög volym försöker jag frammana vårkänslorna, cykelkänslorna. Det går väl sådär.

De motverkas nämligen något av att vintern till slut tagit ett rejält tag även kring de delar av södra Sverige där jag återfinns. Minus tio grader eller så i solen och betydligt kallare i natt, hu!

Den här vyn från dagens pendlingsväg skänker inga större vårkänslor
Den här vyn från dagens pendlingsväg skänker inga större vårkänslor

Även om natten lystes upp av såväl måne som den OERHÖRT spännande SUPERBOWL-finalen mellan utmanarna Seattle Seahawks och favoriterna och tillika regerande mästarna New England Patriots. Eller före detta mästarna skall jag väl säga. Havsörnarna från “The City of Brotherly Love” vann efter en final som hade det mesta amerikansk fotboll kan erbjuda och bjöd på en lång rad finesser och mycket dramatik. Den går i repris för den som missade nattens begivenhet. Den rekommenderas varmt som ersättning för varm soppa i vinterkylan.

Annars misstänker jag att mina cykelhjul snart är lika ovala som bollen jag kikade på i natt. Av brist på användning. Får väl masa mig ut i cykelboden och vrida dem ett kvartsvarv eller något. Vinterträning vad är det? Februari har nu tagit sin början allt emedan min förväntade träning lyser med sin frånvaro. Livet kom visst i vägen.

Annons

Den väg som nu måste plogas och är farligt isig. Risken att halka av den är påtaglig. Men våren är snart här säger både “football”-säsongen och Vivaldi. Så jag väljer att tro på det!

/ J – försöker frammana vårkänslor

John Wikström
Bloggen som lämnar spår såväl i skogen som på vägen och möjligen i själen. Jag är en entusiastisk cykelmotionär med smak för det mesta inom cykel. Humlan som inte kan cykla men gör det ändå. Huvudsakligen trampas stig och nöts asfalt i Småland. Detta kryddas med motionslopp med jämna mellanrum samt någon enstaka tävling. Även pendlings- och transportcykling bedrivs frekvent och det händer också att jag engagerar mig i trafikfrågor. Sen bjuds understundom på texter om övrig träning samt funderingar kring livet, universum och allting. Välkommen!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.