Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Cykligare

You are always on my mind

Träning eller snarare motion, att röra på sig är något som ockuperar tankeverksamheten tämligen ofta har jag märkt.

Hur de tankarna artar sig är inte sällan påverkade av vädret eftersom jag råkar vara cyklist. Just nu blåser det friskt i Växjötrakten samt regnar till och från, något det har gjort de senaste dagarna. Kallt är det också vilket igår ledde till hagel. Inte ett helt inbjudande cykelväder med andra ord. Då lockar faktiskt gymmet och det är här dagens tema musik kommer in. Om man sen minns Elvis original eller Pet Shop Boys tolkning är nog en fråga om ålder. Kära cykling “you are always on my mind”.

Men till följd av väderleken blev det klassiskt i huvudet istället. Att söka sig bort från blåst och regn in i en Erik Satie-lugn miljö blev målet. “Gymnopedie” fick plötsligt en annan innebörd. Det blev lunchträning och det första besöket i en dylik lokal på länge, ett gym alltså.

Här krockade plötsligt två tankekedjor och blev till en. Den ena baserad på musik och gym och när jag tänker på gym tänker jag på min personliga tränare Daniel Evaldsson som jag för övrigt inte träffat på ett tag. Men det andra tankespåret om väder, lera och cykling drar åt samma håll då han körde cykelrallaren utanför Jönköping i helgen som kvalificeringsförsök till tävlingsled på Cykelvasan. Där började mina tankekedjor haverera och bli till rundgång eftersom träningen jag ägnar mig åt nu har till syfte att få mig i form till nästa år och då tänkte jag själv köra loppet ifråga. Se där, en PT kan inspirera även på distans.

Så här soligt är det inte idag, bilden tagen för några veckors sen
Så här soligt är det inte idag, bilden tagen för några veckors sen

Slår man sen ihop mountainbike och regn så får man lera och gegga. Därifrån är tankesteget inte alls långt till kvällens lokala Bros Cup som går av stapeln i utkanten av Växjö i afton. Det lär bli en blöt och jobbig tillställning för de deltagande. Själv tänker jag bara vara åskådare. Det får räcka för stunden.

En annan lerig tillställning från ett annat år
En annan lerig tillställning från ett annat år

Hur  gick det på gymmet då? Tja, som förväntat fast kanske något bättre. Det kändes och klämdes lite på vikter och maskiner för att återbekanta mig med miljön. Men med tanke på förutsättningarna kändes det någorlunda. Jag orkade med en timme och tjugo minuter koncentrerad träning. Av den tiden var en kvart uppvärmning. På något vis vilande Daniels ande över hela sejouren. Så fort jag tvekade och  klurade på nästa övning avbröts funderingarna genast av en röst som sade “rygg och mage” och så fick det bli.

Annons

Senare fick jag ett ytterst märkligt infall. Efter avklarad lunchträning stack jag tillbaks till gymmet i eftermiddags bara för att springa en kort sträcka. Jag har inte närmat mig den formen av fysisk aktivitet på flera år och lovade mig själv att inte vare sig lufsa, jogga eller springa innan jag vägde under 110 kg. Det löftet är nu brutet. Så kan det gå. Även då skänkte jag en tanke till min käre Daniel som ju är en jäkel på att ränna.

I min nuvarande form kände jag mig misstänkt lik en sjöelefant på land när jag vältrade mig upp på löpbandet. Utelöpningen får anstå tills vidare. Tre kilometer blev det. Fort gick det inte men jag har hört att man skall börja gräva där man står. Och med tanke på hur lerigt det är behövs en rejäl spade.

Man kanske skall ta med en i kväll ifall någon behöver grävas loss?

 / J – skyfflar symbolisk lera

#cykligare #knivesandbikes #evaldssonpt

John Wikström
Bloggen som lämnar spår såväl i skogen som på vägen och möjligen i själen. Jag är en entusiastisk cykelmotionär med smak för det mesta inom cykel. Humlan som inte kan cykla men gör det ändå. Huvudsakligen trampas stig och nöts asfalt i Småland. Detta kryddas med motionslopp med jämna mellanrum samt någon enstaka tävling. Även pendlings- och transportcykling bedrivs frekvent och det händer också att jag engagerar mig i trafikfrågor. Sen bjuds understundom på texter om övrig träning samt funderingar kring livet, universum och allting. Välkommen!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.