Svenska Cycling Plus
Annons
Annons

Idag var det äntligen dags att hämta min nya cykel hos thebikeandthebuilder i Jönköping. Cykeln har varit färdig i någon vecka men det har inte riktigt passat att åka och hämta den. Idag skulle jag ändå in till Jönköping för att hålla ett föredrag för team Rynkeby Jönköping om långdistanscykling och mina erfarenheter. De var nog mellan 30 och 40 som träffats för att jobba vidare med sitt projekt att cykla de 150 milen till Paris i sommar. Det var en riktigt rolig dryg timme med massor av bra frågor och diskussioner. Hoppas att det gav dem något och att det går bra för dem med förberedelserna och genomförandet.

När jag var klar med föreläsningen kom Mattias med cykeln och vi begrundade och beundrade den lite innan jag lastade och åkte hem. Väl hemma var jag ju självklart tvungen att rulla en liten runda trots mängder av grus och snösmältning. Det lilla jag cyklade lovar gott och jag är helt övertygad om att vi kommer ha mycket trevligt ihop, jag och Bob.

IMG_8641 IMG_8643 IMG_8644 IMG_8645 IMG_8647 IMG_8649 IMG_8650 IMG_8653 IMG_8656 IMG_8657

Cykeln är byggd på en Bob Jackson World Tour ram. Den ramen ger plats för lite bredare däck, skärmar, fäste för pakethållare, tre flaskställ m.m.

Annons

Hjulen är handbyggda av Öster Cykel. H Plus Son Archetype fälgar, Son dynamonav fram och ett Ambrosionav bak. Belysningen är Son både fram och bak. Växlarna är klassiska sjudelade Shimano 600 med växelreglage på ramen. Styre från Nitto, styrstam och pakethållare från Velo Orange, skärmar från japanska Honjo, sadel och styrlinda i läder från Brooks, Panaracer Pacela 32mm däck, bromsar blev Paul Components Touring med handtag från Dia Compe och styrväskan kommer från franska Gilles Berthoud. Utan väska och pump men i övrigt komplett väger den in på 11,9kg.

Jag tycker att den blev som jag hoppades och delarna passar riktigt snyggt till ramen och färgvalen. Nu ska bara snön smälta på höglandet så att vi kan ta en riktig runda, jag och Bob.

 

Daniel Johansson
Randobloggen fokuserar på långdistanscykling och cykeläventyr. Min förhoppning är att jag lyckas inspirera fler till att upptäcka hur roligt det är att cykla långt och länge. Cykling är så mycket mer än blodsmakande intervaller eller att cykla medurs runt en sjö. Jag är en heltidsarbetande tvåbarnsfar som tidigare tävlade i multisport men nu fokuserar på riktigt långa cykeltävlingar och cykeläventyr. Jag har bl.a. kört Transcontinental Race två gånger och nu senast Morocco Bike Adventure.

4 kommentarer

  1. Mycket snygg cykel. Jag gillar honjo skärmar och just den hamrade modellen. Mycket som är väl valt och skapar en fantastisk enhet en cykel värd namnet, Bob!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.