Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Okategoriserade

Provkörning av banan inför Pearl Izumi MTB – Skandisloppet

13016418_1322805637746401_2144428588_o

Om tre veckor är det dags för Uppsalas största cykelhelg , UNT Bike Weekend, där jag jobbar som projektledare. Ett av de många loppen som går under helgen är Pearl Izumi MTB – Skandisloppet, som hade premiär förra året och idag anordnade vi en guidad provcykling av banan. Trots en väderprognos som hotade med kyla och regnskurar så sken solen på morgonen och inte mindre än ca 100 cykelsugna människor dök upp vid samlingsplatsen på Möller Bil i Uppsala. Vi började med lite kaffe, information och indelning av grupper. Jag hängde med som en av två ledare för en grupp med 10 härliga tjejer.

Lite sista-minuten mekande innan start
Lite sista-minuten mekande innan start

Banan för Pearl Izumi MTB är framtagen av cykelklubben CK UNI och är riktigt kul och omväxlande och består till stor del av fina singletracks. Man kan välja att cykla ett varv (28 km) eller två varv (51 km). Förutom en massa rolig cykling och en del mjölksyra i låren så får man också se en hel del fina delar av Uppsala när man cyklar. Starten går vid Botaniska trädgården inne i centrala Uppsala och efter en mycket kort rundtur i stan förbi domkyrkan och slottet så beger man sig ut i skogen. Banan följer sedan Uppsalaåsen söderut och man får en hel del sköna backar både uppför och nerför varvat med kortare sträckor på grusväg längs med Fyrisån där man har chansen att återhämta sig lite.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vid banans vändpunkt vid Sunnersta friluftsområde i södra Uppsala finns en depå där cyklisterna bjuds på bland annat kaffe, sportdryck, bananer och kanelbullar. Givetvis hade vi en depå även idag på provcyklingen. En kopp varmt kaffe smakade riktigt bra i det ganska kyliga vädret. Men vi behövde inte frysa speciellt länge eftersom det efter depåstoppet var dags att ta oss an klättringen uppför skidbacken “Col de Sunnersta”, en ordentlig utmaning även för de mest rutinerade cyklisterna. Väl uppe på toppen hade vi fått upp värmen ordentligt och trampade vidare norrut för att till sist ta oss upp för slottsbacken till målet på borggården. Riktigt bra kört av hela gruppen som jag cyklade med, grymma tjejer! Även de andra grupperna kom i mål nöjda, trötta och glada. Lagom till målgången kom också det riktiga aprilvädret fram med snöblandat regn, hua! Jag beställer sol och 20 grader varmt till nästa gång, tack!

Depåstopp med påfyllning av energi och varmt kaffe!
Depåstopp med påfyllning av energi och varmt kaffe!

 

Annons
Sista biten upp till toppen av "Col de Sunnersta" är ingen lek!
Sista biten upp till toppen av “Col de Sunnersta” är ingen lek!

 

Nöjda tjejer som rullar över mållinjen på borggården vid Uppsala slott.
Nöjda tjejer som rullar över mållinjen på borggården vid Uppsala slott.

 

Efter förra årets premiärupplaga har bangruppen gjort några mindre justeringar av bansträckningen för att loppet ska flyta på lite bättre. Vi har även lagt till ytterligare en vätskedepå. Precis som förra året finns det finfina prispengar att vinna i tävlingsklasserna. Jag tror att årets upplaga av Pearl Izumi MTB – Skandisloppet kommer bli en riktigt rolig dag i skogen för alla deltagare. Jag är faktiskt lite avundsjuk på att jag inte kan vara med och köra själv! Har du inte anmält dig än så finns det fortfarande chansen att göra det här! Hoppas vi träffas i Uppsala den 15 maj!

Här är en film från dagens runda filmad av Johan Eriksson:

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=yv5dfLi4_04&w=560&h=315]

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Caisa Sindt
Välkomna till Cykeltjej! Jag som skriver här heter Caisa, en 30-årig småländska som numera är bosatt på landet utanför Uppsala där jag pluggar till sjuksköterska. Upptäckte tjusningen med cykling för några år sedan när jag, som så många andra fick idén att trampa dom där 30 milen runt den där sjön... Trots fyra plusgrader och ösregn i 13 timmar så fastnade jag för cykling och sedan dess har jag spenderat en hel del tid på cykelsadeln både i skogen och längs landsvägarna. Jag cyklar först och främst av den enkla anledningen att det är så fantastiskt roligt - kombinationen av naturupplevelser och att träffa massa trevliga människor kryddat med lite mjölksyra och adrenalin är ganska svårslagen! Förutom allt från fikarundor till långlopp så skriver jag om diverse andra roliga grejer jag hittar på. Då och då händer det också att jag arrangerar gruppcykelrundor och annat kul, häng på nån gång vet jag!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.