Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Okategoriserade

Rapha 12 hills kommer tillbaka

Ett av förra årets absolut trevligaste cykelhändelser kommer tillbaka även under detta år. Min klubb La Lepre Stanca anordnar tillsammans med Rapha det geniala Rapha 12 hills. Förra året skulle 12 klassiska stigningar runt Jönköping bestigas. Vad sägs t.ex. om Klevaliden och Taberg. Det hela var ingen klassisk tävling utan deltagarna skulle i lag om två cyklister själva navigera i valfri ordning mellan backarna och stämpla sina tjusiga stämpelkort på toppen av dessa. Vi fick 7 timmar på oss i helt underbart sommarväder att ta så många kontroller man hade lust eller ork med. Självklart var det inplanerat ett obligatoriskt stopp hos klubbens egen kafferostare Ingo på Gårdsrosteriet i Vista Kulle. Anmälningsavgiften utgjordes av 6 öl eller annan lämplig dryck att avnjutas på after-biken vid Cykelköket. Här kan ni läsa mer om förra årets event.

IMG_3610 IMG_3611 IMG_3613 IMG_3614 IMG_3615 IMG_3616 IMG_3620 IMG_3621

Tävlingen kommer tillbaka med nya backar och nytt härligt cykelhägn. Nu är det alltså dags att ta fram kalendern och kryssa för den 20 Augusti. Ni kan läsa mer här och även anmäla er till nyhetsbrevet.

Annons

Hoppas vi ses i Jönköpingsbackarna

 

Daniel Johansson
Randobloggen fokuserar på långdistanscykling och cykeläventyr. Min förhoppning är att jag lyckas inspirera fler till att upptäcka hur roligt det är att cykla långt och länge. Cykling är så mycket mer än blodsmakande intervaller eller att cykla medurs runt en sjö. Jag är en heltidsarbetande tvåbarnsfar som tidigare tävlade i multisport men nu fokuserar på riktigt långa cykeltävlingar och cykeläventyr. Jag har bl.a. kört Transcontinental Race två gånger och nu senast Morocco Bike Adventure.

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.