Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Randobloggen

60 utmärkta mil.

Då var årets brevetserie komplett och i och med helgens 600 km runda kan jag även detta år titulera mig superrandonneur. Tveksamt om det blir några fler breveter 2017 efter TCR men kanske går det klämma in ytterligare någon. I början av veckan såg det ut som att vi skulle få ganska utmanande väder med hårda vindar och mycket regn, som väl var så blev prognosen bättre och bättre ju närmare helgen vi kom och det slutade med att vi klarade oss helt utan regn och med ganska svaga vindar.

IMG_9726

Vi blev nio startande på 60-milaren och fyra som gav sig ut på den vackra 40-milaren. Med vinden i ryggen rullade det på ganska lätt ut ur Jönköping och vi nådde ännu en gång Ica Kvantum i Tranemo efter knappt 10 mil för första stämpling och dagen till ära en glass.

IMG_9728

Utan större stress rullade vi vidare mot Falkenberg via småvägar, lite mer banvall och en kortare bit tråkig väg med en massa bilister påväg till Ullared. Här började det spricka upp lite mer och några körde själva medan några höll ihop i mindre klungor. Jag, Calle och Marcus körde ihop hela tiden. Henrik och Lars från Stancas Stockholmsavdelning körde lite själva men huvuddelen tillsammans med oss. Janne och Tobbe bombade på själva utan övernattning medan Kungälvsparet cyklade tillsammans och utnyttjade tiden väl.

I Falkenberg blev det som vanligt bensinmacksstämpling och mosbricka på väg ut ur staden. Konstigt det där att man tenderar att hamna på samma ställe varje gång.

IMG_9738

lls600k-16

Nu hade vi kört ca. 20 mil och en tredjedel av distansen. Nu vände vi upp mer mot vinden men det var fortfarande ganska svaga vindar. Efter några mil svängde vi in på fantastiska småvägar på Hylteleden och rundans enda grusparti.

IMG_9747
Calle Andersson som tagit de bra bilderna till detta inlägg.

IMG_9759

På tal om att hamna på samma matställe så blev det även denna gång Hamburger Hill utanför Värnamo och ett besök på Max. Även denna gång så var de sista milen in mot Värnamo rejält sega men efter 32 mil så satt det fint med burgare och tredje stämplingen.

Annons

Vi handlade lite lördagsmys och lite frukost på macken innan vi cyklade de sista två milen i solnedgång förbi Tånnö ner till vindskyddet.

lls600k-8 lls600k-9

Kvällen var fantastisk, det var varmt och nästan vindstilla. I trevligt sällskap slog vi nattläger på britsarna och i vedboden. Henrik langade fram miniatyrflaskor med Underberg som vi avnjöt tillsammans med en kall mellanöl inköpt 2 mil tidigare innan vi kröp ner i sovsäckar och bivybags för några timmars sömn.

IMG_9772

lls600k-1
#raphavästarisolnedgång

Ett av de viktigaste testen för min del på den här rundan var att se om det räckte med bivybag och liner i kombination med Raphas Brevet Insulated Jacket, arm-, benvärmare, shorts och buff. Det funkade tillräckligt bra och jag kommer skippa sovsäcken på TCR.

0330 ringde alarmen och vi gjorde oss redo, åt lite frukost och lämnade nattlägret strax efter 0400. Nu väntade 10 mils cykling i gryningen innan den hägrande andrafrukosten på Tofta Strand i Växjö. Vi vart lite småsömniga och hade bitvis inget vidare tempo men å andra sidan hade vi ingen brådska heller. Belöningen för den tidiga morgonen skulle bli en frukostbuffé i lugn och ro vilket vi lyckades bra med.

lls600k-12

IMG_9797

Avslutningen med berg- och dalbanan via Tolg, Asa, Hultsjö till Sävsjö är bitvis riktigt tuff där det under ett par mil är konstant upp eller ner och många av de korta backarna är ganska branta. I Bodafors överraskade Marcus med ett stopp för cykelkultur och finkaffe då vi besökte Martin och hans samling av Keirin-, track- och BMX-hojar innan vi klämde de avslutande milen.

Tack grabbar och La Lepre Stanca för ännu ett mycket trevligt Randoår. Jag är fortfarande lika förvånad att det inte är fler som avnjuter cykling med ett litet gult stämpelkort i fickan eller väskan.

Daniel Johansson
Randobloggen fokuserar på långdistanscykling och cykeläventyr. Min förhoppning är att jag lyckas inspirera fler till att upptäcka hur roligt det är att cykla långt och länge. Cykling är så mycket mer än blodsmakande intervaller eller att cykla medurs runt en sjö. Jag är en heltidsarbetande tvåbarnsfar som tidigare tävlade i multisport men nu fokuserar på riktigt långa cykeltävlingar och cykeläventyr. Jag har bl.a. kört Transcontinental Race två gånger och nu senast Morocco Bike Adventure.

3 kommentarer

  1. Jag förstår att det var en fin tur. Lycka med vädret är ju alltid trevligt. Skall försöka mig på rando under sensommaren och hösten. Just nu i Thailand och har det bra.

    1. Kul Per. Det finns nog några 200 och 300 breveter under sensommaren/hösten även om de flesta går under vår och sommar. Ha det fint i Thailand.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.