Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Randobloggen

8848 höjdmeter senare

Det gick enligt plan i torsdags och jag lyckades med min everesting. Det mesta funkade faktiskt precis som jag tänkt och efter knappt 20 timmar, 32 mil, nästan 9000 höjdmeter och 160 ggr upp och ner för backen var jag klar.

Här är en länk till en liten intervju jag gjorde i lokalradion morgonen efter.

Det var riktigt kul att köra på hemmaplan. Dels så är det här en backe som jag ofta cyklar på väg till jobbet men framförallt så fick jag besök under dagen. Jag började cykla strax innan 04 och efter bara en knapp timme kom Magnus och cyklade med mig i två vändor. Han tränade innan jobbet och passade på att möta solen i Lövhultsbacken. Besöken fortsatte under dagen och det var väldigt uppskattat. Håkan kom förbi två gånger, Tommy hela tre gånger på cykel, Mattias dök upp på fyrhjuling, Joakim cyklade med mig två gånger med barnkärran i släptåg, Martin kom och hejade, min kära fru kom med pizza och vi åt lunch tillsammans, Thomas bjöd på glass och med bara två timmars cykling kvar stod Christer och Frank och hejade i början av backen. Det var ännu fler som var där och tack allihop för stödet.

IMG_9457 IMG_9459 IMG_9461 IMG_9466 IMG_9467 IMG_9470 IMG_9473 IMG_9474

Annons

Det gick faktiskt bättre än väntat. Knäna höll ihop bra, jag hade lite ont ett tag men det var ingen fara. Huvudet funkade utmärkt och jag upplevde det aldrig som speciellt tråkigt. Jag varvade musik, ljudbok och podcasts vilket funkade bra. Jag tog ju med min MTB också ifall jag skulle få problem med racern eller behöva lättare utväxling. Den behövdes som väl var inte utan racern funkade klockrent.

Har ni funderingar på att köra så leta upp en lämplig backe och gört.

Starten har gått för Trans Am Bike Race och ni kan följa trackingen här.

Daniel Johansson
Randobloggen fokuserar på långdistanscykling och cykeläventyr. Min förhoppning är att jag lyckas inspirera fler till att upptäcka hur roligt det är att cykla långt och länge. Cykling är så mycket mer än blodsmakande intervaller eller att cykla medurs runt en sjö. Jag är en heltidsarbetande tvåbarnsfar som tidigare tävlade i multisport men nu fokuserar på riktigt långa cykeltävlingar och cykeläventyr. Jag har bl.a. kört Transcontinental Race två gånger och nu senast Morocco Bike Adventure.

4 kommentarer

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.