Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Randobloggen

Anmäld till Rapha 12 hills, firade med ett långpass.

Då har anmälan öppnat till ett av förra årets klart roligaste och trevligaste cykelevent. Rapha 12 hills i Jönköping. Ni kan läsa mer om förra årets fantastiska dag här.

I år upplägget väldigt likt förra året. Gemensam start i Jönköping, därefter skall man i lag om två bestiga 12 backar av olika karaktär och berömmelse runt Jönköping. Kortaste vägen blir runt 16 mil enligt hemsidan. Vi som körde förra året fick 48 timmars försprång på anmälan men nu (fredag 16.30) har anmälan öppnat för alla. Länk här.

IMG_4698

Största skillnaden mot förra året är att det i år finns plats för 80 lag samt att start och mål flyttats till Kulturhuset Spira. För anmälningsavgiften på 600kr/lag och för detta får man lite snacks innan start, en Rapha 12 hills cykelkeps, fika vid Habo kyrka, 12Hills Musette, Buffé med burgare vid målgång samt inte minst utmanande cykling. Är man smålänning så känner man ju sig tvungen att vara med. Hoppas fler arrangörer av motionslopp tar efter detta och erbjuder lite mer än en medalj och en vätskekontroll för ens surt förvärvade slantar.

Jag utnyttjade flextidsavtalet i eftermiddags och tänkte passa på att cykla distans i det fina vädret innan regnet skulle komma in. Drog i väg vid lunch och cyklade från Eksjö till Jönköping via Solberga, Sund och Lekeryd.

IMG_4700 IMG_4701 IMG_4703

Hungrig som en varg stannade jag vid Pizza Hut för en sen lunch. Om inte annat ett bra tillfälle att träna på att äta sig riktigt mätt och sedan direkt cykla vidare inför tävlingen på Irland om en månad.

Annons

IMG_4705

Efter pizza och glass cyklade jag vidare genom stan och ut via Tabergsådalen mot Tabergs topp eller Mont Taberg som den heter på 12 Hills språk. Solen sken och det var riktigt skönt i kortkort när jag bröt mig uppför backen till förra årets 12 hills symbol i asfalten.

IMG_4707 IMG_4706

Efter Taberg styrde jag vidare via Torsvik till Ödestugu där regnet hann ifatt mig med dryga 3 mil kvar hem, lite tidigare än vad jag hoppats på. Avslutningen blev kall och blöt och min GPS visade 8,5 grad vilket i kombination med kallt regn och dyblöta kläder var lite för kallt för kortkort. Hursomhelst så blev ju även detta bra träning inför Irland då jag misstänker att jag kommer vara blöt även där. Rullade in hemma med 125km på mätaren vilket innebar drygt 15 mil idag med morgonpendlingen.

Trevlig helg på er.

Daniel Johansson
Randobloggen fokuserar på långdistanscykling och cykeläventyr. Min förhoppning är att jag lyckas inspirera fler till att upptäcka hur roligt det är att cykla långt och länge. Cykling är så mycket mer än blodsmakande intervaller eller att cykla medurs runt en sjö. Jag är en heltidsarbetande tvåbarnsfar som tidigare tävlade i multisport men nu fokuserar på riktigt långa cykeltävlingar och cykeläventyr. Jag har bl.a. kört Transcontinental Race två gånger och nu senast Morocco Bike Adventure.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.