Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Randobloggen

Äntligen cykling igen och en liten film.

Jag har inte cyklat sedan i lördags och 400km rundan. Jobbet har kommit emellan och resor till Karlskrona för möte och till Uppsala för att hjälpa polisen med ett dykuppdrag har gjort att jag inte riktigt hunnit med att cykla. Ja det blev ju ett kortare pass barfota på en Monark för att göra ett arbets-EKG i onsdags kväll, men det räknar jag knappt som cykling.

Idag så fanns det dock tid att trampa på förmiddagen och jag hakade på Eksjö CK som skulle ut och köra distans med start vid Cykelsmedjan i Eksjö. Jag värmde upp med att cykla från Nässjö in till samlingsplatsen där cyklisterna trillade in en efter en.

IMG_4578 IMG_4577

Vi var åtta stycken totalt och Tommy tog kommandot ut mot Anneberg. Vi hann inte ens passera ut ur stan innan klubbens ordförande gick upp och drog upp tempot ordentligt. Tur jag hade värmt upp benen innan för här skulle det inte bli någon mysdistans, det var ju fullt klart. Vi bombade på i medvinden till N Solberga kyrka, över Flisby och Skärsjö innan vi stannade till för ett kort rådslag. Både jag och Tommy behövde vara tillbaka i Nässjö absolut senast 1300 så vi bestämde oss för att svänga vänster mot Lekeryd.

IMG_4579 IMG_4585

Lekerydskiosken passerades för ovanlighetens skull utan glassköp och vi vände tillbaka mot Forserum. Nu fick vi vinden rakt i ansiktet och det blev till att bita i ordentligt i motvinden.

IMG_4591

Annons

Strax innan Nässjö så välkomnades vi av ett kallt men som väl var kortvarigt regn innan vi svängde in på cykelbanor mot centrum. Tommy vek av för ett hedersamt uppdrag som svettig glassgubbe i stadens galleria medan jag guidade övriga till Nässjös nyöppnade Italienska glassbar för glass och espresso innan de skulle cykla sista milen mot Eksjö.

IMG_4592

Jag fick hoppa över glassen och ställde in cykeln i garaget 1245 med en kvart tillgodo innan min deadline. Perfekt timing och en riktigt rolig runda på dryga 10 mil. Det blir lite för sällan jag kör i klunga med andra cyklister och driver på lite. Oftast cyklar jag själv och på breveterna så bli det ju sällan så organiserad klungkörning.

Som avslutning på det här lilla inlägget så kommer en liten men alldeles underbart inspirerande film. Jag blir i alla fall sjukt sugen på att bara dra ut och leka på cykeln, cykla nya stigar och vägar och bara strunta i pulsklockan, träningseffekt, medelhastighet och annat mindre viktigt.

Tack Eksjö CK för en trevlig tur och ett bra träningspass.

Daniel Johansson
Randobloggen fokuserar på långdistanscykling och cykeläventyr. Min förhoppning är att jag lyckas inspirera fler till att upptäcka hur roligt det är att cykla långt och länge. Cykling är så mycket mer än blodsmakande intervaller eller att cykla medurs runt en sjö. Jag är en heltidsarbetande tvåbarnsfar som tidigare tävlade i multisport men nu fokuserar på riktigt långa cykeltävlingar och cykeläventyr. Jag har bl.a. kört Transcontinental Race två gånger och nu senast Morocco Bike Adventure.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.