Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Randobloggen

Årets första brevet.

Igår var det så äntligen dags. Årets första 200km brevet med start i Jönköping. Väderleksprognosen visade midsommarväder så jag packade ned regnjacka, extra mössa, Raphas utmärkta insulated gillet och Biltemas tåvärmare. Det blev tyvärr några avhopp de sista dagarna och vi blev bara tre som samlades på Circle K för en kaffe innan starten klockan 8. Jag, Marcus och Bama rullade iväg på blöta vägbanor men åtminstone inledningsvis utan nederbörd.

IMG_8596 IMG_8599

Bama hade bakat och hade med sig både banankaka och stekt gröt. Han var stark som en oxe hela rundan så vill ni ha recept på godsakerna hittar ni det på hans blogg. Vi fick både regn, snö, snöblandat regn, en liten hagelskur, ganska mycket vind och bitvis lite sol så prognosen stämde alldeles utmärkt. Jag behövde dock aldrig dra på mig regnjackan så det kunde varit avsevärt mycket sämre såhär i början av Mars. Vi körde snabba stämplingar i både Eksjö och Österbymo innan vi vände upp mot vinden över Tranås och mot Ödeshög.

IMG_8600 IMG_8604 IMG_8605

Efter Tranås gick det segt och jag började verkligen längta efter burgaren på 56:ans. Vi möttes dock av en låst dörr och ett stängt hak så med sänkta huvuden rullade vi bort mot torget och tog pausen och näst sista stämplingen där istället. Tyvärr blir det nog inget 56:ans nästa runda heller då det enligt deras Facebook framgår att de valt att stänga.

IMG_8606

Annons

Efter kaffe, macka och bulle så vände vi söderut och trampade de avslutande 6 milen tillbaka till Jönköping. Himlen sprack upp, vägbanan torkade till och vi hade riktigt fint väder några mil innan det började regna igen.

IMG_8608 IMG_8613 IMG_8619

Rullade in på Circle K Österängen strax efter  klockan 18.00,  10 timmar och 21 mil med dubbdäck sliter allt en del och efter fredagstacos och en ipa var jag ganska mosig.

Nästa brevet hoppas jag går att köra utan dubbdäck och kanske på min nya Bob.

Daniel Johansson
Randobloggen fokuserar på långdistanscykling och cykeläventyr. Min förhoppning är att jag lyckas inspirera fler till att upptäcka hur roligt det är att cykla långt och länge. Cykling är så mycket mer än blodsmakande intervaller eller att cykla medurs runt en sjö. Jag är en heltidsarbetande tvåbarnsfar som tidigare tävlade i multisport men nu fokuserar på riktigt långa cykeltävlingar och cykeläventyr. Jag har bl.a. kört Transcontinental Race två gånger och nu senast Morocco Bike Adventure.

2 kommentarer

  1. Det var en fin tur förstår jag. Lite otur med 56:an men ni överlevde.
    Nya Bob !! Då blir jag nyfiken.

    1. Jodå Per det var en fin runda. Lite stänk & lite blåsigt men inga problem. Finns lite bilder på Bob både här på bloggen och på Instagram. Hoppas kunna hämta nu till veckan.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.