Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Randobloggen

Äventyr i April?

Sportlovsledig med familjen och vilket otroligt väder vi har. Nästan för bra med 7 grader varmt och strålande sol redan i vecka 7. Varmt, blött och skitigt blev det i alla fall på dagens solskenstur med crossen.

IMG_8536

Körde aktiv vila och slalom med barnen igår efter att jag avslutat Tour of Sufferlandria i söndags kväll. Det blev helt enligt plan 9 dagar i rad med pass i källaren på Monarken, de flesta av dem med rejält hårda intervaller. De två sista etapperna var dessutom 130 respektive 150 minuter långa. Inte utan att jag var lite sliten i benen efter detta. Man kan ha mycket synpunkter på Sufferfest och de ibland lite tramsiga kommentarerna i filmerna men jag försöker skratta åt det och göra mitt bästa för att bli motiverad. Jag tycker oftast att det fungerar och har lättare för att köra hårt med Sufferfest än utan.

IMG_8531

Med solen kommer lusten att dra ut på en längre tur med packväskorna packade. Jag är sugen på en cykeltur i inte allt för högt tempo, där det finns tid för både kaffe, glass och tillräckligt med sömn. Jag tänker mig mellan 150 och 200 km per dag och nånstans mellan 8 och 10 dagar. Jag har möjlighet att vara ledig de två sista veckorna i april så det borde ju gå att klämma in en runda på ungefär 1500km. En fundering är att cykla med Östersjön på höger sida. Starta med färjan från Karlskrona och sedan följa kusten genom Polen, Tyskland, Danmark och slutligen Sverige tillbaka till Karlskrona. Borde kunna bli en fin tur. Tanken är att sova ute huvuddelen av tiden och lyxa till det med några nätter inomhus. Tänker mig att köra med min TREK 920 så grusväg och lite sämre underlag ska inte vara något stort problem.

Annons

IMG_8540

IMG_4651

Andra idéen är att köpa en billig flygbiljett och cykla hem längs med nån intressant rutt. Vi får se lite vad det blir av det.

Någon som har något bra förslag på tur eller kanske rent av någon som vill följa med på äventyr??

Daniel Johansson
Randobloggen fokuserar på långdistanscykling och cykeläventyr. Min förhoppning är att jag lyckas inspirera fler till att upptäcka hur roligt det är att cykla långt och länge. Cykling är så mycket mer än blodsmakande intervaller eller att cykla medurs runt en sjö. Jag är en heltidsarbetande tvåbarnsfar som tidigare tävlade i multisport men nu fokuserar på riktigt långa cykeltävlingar och cykeläventyr. Jag har bl.a. kört Transcontinental Race två gånger och nu senast Morocco Bike Adventure.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.