Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Randobloggen

Cross is coming

Nu i veckan presenterades tävlingsprogrammet för säsongens SWE-cup och CX-pokalen. Om jag tolkar informationen på cykelförbundets sida rätt så är SWE-cup tävlingarna till för eliten och CX-pokalen för oss övriga även om informationen än så länge är knapp. Utöver detta så tillkommer ett SM 11-12 November på ännu så länge okänd plats.

IMG_9722 IMG_9721

Jag skrev ju i höstas efter SM helgen i Eksjö att jag vart sjukt sugen på att köra lite CX-tävlingar till kommande höst och det suget finns kvar även om jag är mitt uppe i förberedelserna för årets huvudmål TCR som startar om 4 veckor. Inte helt samma förmågor som krävs på ett 40 minuters CX-race som på ett 400 mil långt osupportat race. Tiden efter TCR att ställa om kroppen till högintensivt arbete är minst sagt knapp men jag ser crossandet mest som en rolig grej och ett bra sätt att hålla motivationen igång under hösten/vintern. Förhoppningsvis kan vi bli ett bra gäng som åker på några av tävlingarna och njuter av lera, mjölksyra, koskällor och blodsmak.

Lite förberedelser inför CX-säsongen har trots allt gjorts under denna veckan. Min fru hittade en koskälla märkt med NORGE på loppis. Den borde ju definitivt kunna få fart på mina kompisar på tävlingarna.

IMG_9720

Dessutom har jag idag gett min gamla Focus CX lite välbehövlig omsorg med nya däck och ny styrlinda från Cykelkraft.

Annons

IMG_9708 IMG_9718 IMG_9719

Grymt snyggt med däcksidor i gumwall om jag får säga det själv. Cykeln ser bra mycket snabbare ut än med de gamla däcken. Styrlindan blev en Zipp CX Service Course där greppet känns så där lagom klibbigt.

I helgen skall det dock cyklas 600km utan vare sig mjölksyra eller blodsmak. Blir fint det.

Trevlig helg

Daniel Johansson
Randobloggen fokuserar på långdistanscykling och cykeläventyr. Min förhoppning är att jag lyckas inspirera fler till att upptäcka hur roligt det är att cykla långt och länge. Cykling är så mycket mer än blodsmakande intervaller eller att cykla medurs runt en sjö. Jag är en heltidsarbetande tvåbarnsfar som tidigare tävlade i multisport men nu fokuserar på riktigt långa cykeltävlingar och cykeläventyr. Jag har bl.a. kört Transcontinental Race två gånger och nu senast Morocco Bike Adventure.

2 kommentarer

  1. Trek 920 med slicks verkar inte vara ett alternativ? Vill gärna hitta en cykel för allt men det blir bara antingen eller. Verkar onödigt svårt.

    1. 920 till CX? Allt är ju möjligt, den är kanske inte den rappaste hojen i startfältet men det kanske inte spelar så stor roll. Du får kränga på ett par crossdäck, de får vara maximalt 33 mm breda om du ska tävla och testa. Jag tror inte att det är några problem med originalfälgarna.
      Själv tänker jag nästan tvärt om att jag vill ha en cykel för varje typ av cykling.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.