Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Randobloggen

Cykeln till Transcontinental Race

Om en vecka är jag på plats i Geraardsbergen med bara en dag kvar till start. Förberedelserna har rullat på hyggligt. Vi har varit på semester i en dryg vecka utan cykel så jag har istället ägnat mig åt att ruttplanera, äta, vila och springa två orienteringsbanor. Rutten är inte helt enkel att få till och det har varit riktigt svårt att hitta bra vägar i den östra delen av Europa. Min plan är att försöka hinna med att göra det sista med rutten idag för att sedan klippa ner den till dagsetapper och ladda över dem till gps-erna.

Igår var jag och cykeln iväg på en liten filmstund med SVT Jönköping. Förhoppningsvis blir det ett litet inslag imorgon fredag om loppet och mina förväntningar.

Cykeln då. Jag kommer köra på min numera beprövade TREK Boone 9 Cykelsmedjan Edition. Det är en TREK Boone 9 Cyclocrossram från 2015 som Conny på Cykelsmedjan i Eksjö hjälpte mig att bygga ihop till Transcontinental Race 2015.

IMG_9984

IMG_9987

Komponentgrupp: Ultegra Di2 med hydrauliska skivbromsar

Hjul: Handbyggda H Plus Son Archetype med Hope bakhjulsnav och en för året ny Supernova navdynamo fram, däck Continental GP 4 Season 32mm.

IMG_9990

Sadel: Cobb Randeé

Cockpit: Zipp alustyre med gelkuddar och 3,2mm tjock styrlinda, zipp skibend tempopinnar med Profile Designs fjädrande armstöd, en Garmin Edge 1000 och en Garmin eTrex 30, Supernova the Plug i styrstammen för att kunna ladda elektroniken.

IMG_9988

Annons

IMG_9986

Belysning: Supernova.

Sadelväska: Apidura Saddle Pack Regular (reservdelar, sovutrustning, kläder)

IMG_9985

Ramväska: Apidura Frame Pack (hygienartiklar, elektronik, förstärkningsplagg)

Topprörsväska: Apidura Top Tube Pack (Extended) (mat m.m.)

Feed bags: Revelate Designs Mountain Feedbag (mat)

Tills i år har jag dessutom flyttat ner ett flaskställ med hjälp av Shimanos di2 adapter så att jag får med större flaskor. Utöver det tänker jag köra med en flaska under tempopinnarna så att jag utan att behöva ha vatten i tröjans fickor får med mig 2 liter.

IMG_9989

Nu hoppas jag bara att min kära cykel kommer fram hel efter flygturen och att den håller hela tävlingen.

Daniel Johansson
Randobloggen fokuserar på långdistanscykling och cykeläventyr. Min förhoppning är att jag lyckas inspirera fler till att upptäcka hur roligt det är att cykla långt och länge. Cykling är så mycket mer än blodsmakande intervaller eller att cykla medurs runt en sjö. Jag är en heltidsarbetande tvåbarnsfar som tidigare tävlade i multisport men nu fokuserar på riktigt långa cykeltävlingar och cykeläventyr. Jag har bl.a. kört Transcontinental Race två gånger och nu senast Morocco Bike Adventure.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.