Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Randobloggen

Dot watching mania

Nu är det både julafton och OS samtidigt för oss som gillar att följa ultracykeltävlingar. Trans Am Bike Race har pågått i snart en vecka, Trans Atlantic Way Race startade igår och idag släppte Crazy Larry iväg fältet på Tour Divide. Minst sagt svårt att hinna med att följa allt spännande som händer och hålla koll på loppen.

Trans Am Bike Race följer The Trans America Trail från väst till öst och går på asfalterade vägar. Svenskt deltagande i form av Gunnar Ohlanders som matar på riktigt bra. Utöver Gunnar följer jag min gode vän Stephen Haines lite extra noga. Stephen och jag körde TAW 2016 och nu senast TCR 2017 och har många fina minnen tillsammans. Stephen kör superstarkt och ligger just nu 7:a. Här kan jag varmt rekommendera tråden på Happyride som verkligen är kul att följa, Gunnar är då och då inne och kommenterar eller postar någon bild.

TransAtlanticWay Race går på Irland och har i år ett startfält på nästan 200 cyklister. Jag körde första upplagan 2016, då var vi drygt 20 startande. Tävlingen följer i huvudsak turistvägen The Wild Atlantic Way, en helt makalös vacker rutt. Det ser ut som att de har fint väder hittills men det hinner säkert ändra sig. Det är ju Irland. Här kör Jönköpingscyklisten och randokamraten Torbjörn Svantesson a.k.a. @tobbeibacken. Tobbe har startat stabilt och jag tror att han har en bra plan. Utöver Tobbe så är det kul att följa täten med Björn Lenhard och Bernd Paul, där Björn ser ut att ha övertaget än så länge. Lite fler gamla kändisar sedan tidigare race är med i loppet och det är kul att minnas tillbaka när man ser var de är någonstans längs rutten.

Tour Divide så till sist. Loppet har precis startat och det är ett race från Banff i Kanada till Antelope Wells på gränsen till Mexiko. Loppet följer The Great Divide MountainBike Route (GDMBR) och går mestadels på grus, skogsbilväg och stig. Det här är ett drömlopp och av den anledningen gillar jag att följa hur det utspelar sig.

Alldeles nyligen så släpptes en ny sida som heter DotWatcher. Det är en sida som samlar några av de största racen. Just nu bevakas Trans Am och TAW. Utöver trackingen så skriver de lite sammanfattningar och plockar upp några av de mer spännande händelserna som utspelat sig i sociala media. Riktigt bra sida och en tjänst som gör det lite enklare att hänga med. De har även en bra guide till dot watching som ni hittar här.

Annons

Som ni säkert redan förstått så behöver jag inget fotbolls VM. Det finns många veckors spännande tävlingar att följa när det passar. Lyckades ta mig ut på en runda idag trots allt, packade badkläder i ramväskan på Salsan och fick ihop drygt 11 mil med ett stopp för bad halvvägs. Blev även första turen med nya ovala klungan från Garbaruk. Känns bra med ovalt och den kommer säkert bli bra till French Divide.

#levförfan

Daniel Johansson
Randobloggen fokuserar på långdistanscykling och cykeläventyr. Min förhoppning är att jag lyckas inspirera fler till att upptäcka hur roligt det är att cykla långt och länge. Cykling är så mycket mer än blodsmakande intervaller eller att cykla medurs runt en sjö. Jag är en heltidsarbetande tvåbarnsfar som tidigare tävlade i multisport men nu fokuserar på riktigt långa cykeltävlingar och cykeläventyr. Jag har bl.a. kört Transcontinental Race två gånger och nu senast Morocco Bike Adventure.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.