Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Randobloggen

Dunderförkyld, cykeldrömmar och veckans filmtips

300 km i regn och några få plusgrader hjälpte väl inte kroppen att ta hand om min förkylning. Jag har varit fortsatt dunderförkyld och har vilat från träning sedan i fredags. Det har inte varit helt lätt när vädret varit kanon och jag varit ledig. I morgon börjar ju jobbet igen så då är jag säkert friskare.

När vi inte ätit påskmat och umgåtts så har jag drömt om ännu en cykel. Jag är sjukt sugen på en klassisk randonneurhoj. Nu kommer det inte bli aktuellt i närtid men man kan ju alltid drömma och fundera över ramar och cykeldelar. Jag vill ha en bekväm långfärdsmaskin med långa skärmar, bra belysning och en rymlig styrväska med plats för energi och torra kläder.

Så här har jag tänkt mig hittils:

Ram: Stål med fästen för skärmar och pakethållare, minst 2 flaskställ, gärna plats för 650Bx42 och till ett rimligt pris. Just nu ligger en Soma Grand Randonneur riktigt bra till.

Hjul: Son delux navdynamo, klassiska kromade fälgar, Hope baknav och Grand Bois däck för att få en klassisk look.

Komponenter: Inte så viktigt, kanske 105 eller motsvarande prisklass. Gärna Paul neo retro cantileverbromsar, STI-reglage eller styrändsreglage.

Övrigt: Självklart en Brooks lädersadel, liten pakethållare fram, väska från Swift eller Gilles Berthoud, framlyse Son Edelux 2, långa kromade skärmar.

Annons

Det känns faktiskt som ganska stor del av den här cykeln är klar i huvudet. När jag kollat på bilder så gillar jag verkligen utseendet med lite bredare 650B däck framför smalare 700C. Här kommer två bilder på hur den ungefär skulle kunna se ut.

11355053_1164869506861802_225633662_n_1024x1024 ff1b748a87d37afda65ec119dc5574c6

Om någon av er därute som läser detta har några tips eller ideér på mitt drömbygge så hör gärna av er.

Kom ihåg att jag missat veckans filmtips så ni får den idag istället, det är ju fortfarande helg. Under första upplagan av Transcontinental så gjordes en film i fyra delar som heter Melons, trucks and angry dogs. Här kommer första delen:

 

Daniel Johansson
Randobloggen fokuserar på långdistanscykling och cykeläventyr. Min förhoppning är att jag lyckas inspirera fler till att upptäcka hur roligt det är att cykla långt och länge. Cykling är så mycket mer än blodsmakande intervaller eller att cykla medurs runt en sjö. Jag är en heltidsarbetande tvåbarnsfar som tidigare tävlade i multisport men nu fokuserar på riktigt långa cykeltävlingar och cykeläventyr. Jag har bl.a. kört Transcontinental Race två gånger och nu senast Morocco Bike Adventure.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.